Šahovski memorijal Selimira Manojlovića (foto: Đorđe Đoković)
Šahovski memorijal Selimira Manojlovića (foto: Đorđe Đoković)
30.06.2016, 20:16

Sigurna igra vodećih

č: | fb:

Na drugom Memorijalu Selimira Manojlovića danas su igrana dva kola, borbenije sa više rešenih partija bilo je prepodnevno kolo, a vodeći na tabeli igraju sigurno. Velemajstor Mihailo Stojanović zabeležio je prvu pobedu na turniru u partiji sa vm Milanom Vukićem, dok je mladi im Lazar Nestorović u popodnevnom 6. kolu pobedio makedonskog FIDE majstora Tonija Lazova. Ceo poen u 5. kolu osvojio je i im Fang Yuxang protiv im Slaviše Milanovića.

 

U 5. kolu, remizirali su Radovanović i Lazov, Nestorović i Kostić, te Sredojević i  Stanković. U 6. kolu, miroljubiv ishod viđen je u partijama Fang-Vukić, Stanković-Stojanović, Kostić-Sredojević i Milanović-Radovanović.

Vodi Fang sa 4,5 poena, ispred Stankovića 4, Stojanovića i Nestorovića sa po 3,5 poena. Tri poena ima Radovanović, po 25 osvojili su Sredojević, Kostić i Milanović, a po dva poena Lazov i Vukić.

Sutra se od 16.00 sati igra 7. kolo: Radovanović-Fang, Nestorović-Milanović, Sredojević-Lazov, Stojanović-Kostić (valjevski velemajstorski derbi), Vukić-Stanković.

Turnir se završava u nedelju pre podne partijama poslednjeg, 9. kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim).

 

 

Aktuelno