Vlada Đokić na treningu (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Đokić na treningu (foto: Đorđe Đoković)
04.07.2014, 14:39

Još bez pojačanja

č: | fb:

Ni posle više od mesec dana svakodnevnih treninga ni jedan novi igrač nije potpisao ugovor sa KKMetalac, saznaju danas Kolubarske.rs. Prema tim izvorima, uslovi su dogovoreni sa nekoliko potencijalnih prvotimaca ali oni još nisu potpisali ugovore.

Po učešću na treninzima nije bilo teško zaključiti da su nesporni kapiten Nikola Tomašević i bek Ognjen Kužeta. Ima, doduše, i onih, koji tvrde da Tomašević navodno razmišlja i o mogućem odlasku u inostranstvo, a ugovor mu je istekao.

Iskusni bek Bojan Bakić (31), prvi strelac Metalca, takođe bi imao mesta u novom sastavu bez obzira na to što je ozbiljno povredio koleno te mu predstoji oporavak posle operacije prednjih ukrštenih ligamenata.

Od igrača, koji su takođe svakodnevno trenirali, čini se da su najbliži angažmanu plejmejkeri Saša Vasić i Nikola Otović. Vasić je povratnik u matični klub posle uspešnog igranja za OKK Beograd, Slobodu i Tamiš, dok je  Otović sa trenerom Vladimirom Đokićem uspešno sarađivao u Slogi iz Kraljeva, a sada je kandidat za letnje akcije „B“ selekcije Srbije.

Tu je i krilni centar Nemanja Todorović,Čačanin, koji je kao član Borca bio najbolji mladi igrač Razvojne lige Srbije u sezoni 2012-2013, a potom je branioboje niškog Konstantina. Njegov zemljak Knežević iz čačanske Mladosti ipak „tanje“ kotira.

Grupu mladih reprezentativaca Srbije, koji su već  bili na turniru u Istambulu, a za koje je Metalac zainteresovan, predvode bekovi Kutlešić iz Užica i Pot iz Novog Sada. Njih je trener Đokić posećivao tokom priprema na Zlatiboru.

Od Užičana, sa kojima je Đokić takođe sarađivao, zanimljiv je i krilni centar Nikola Jevtović. Pitanje je da li će uspeti dadobije raskid ugovora od ABA ligaša Radničkog iz Kragujevca, koji bi da ga zadrži.

Trening Metalca

Trening Metalca (Foto: Đorđe Đoković)

Najveće pojačanje mogao bi biti krilo Nikola Malešević (203 cm), Užičanin, takođe mlad igrač, koji već ima internacionalno iskustvo, uz napomenu dasu njegovi finansijski uslovi „malo jači“, što bi, eventualno,moglo poremetiti hijerarhiju i odnose u ekipi s obzirom na to da su ostala moguća pojačanja imala skromnije novčane zahteve.

Do sada je najmanja konkurencija bila na poziciji klasičnog centra („petice“), a Marko Dujković (22, 226) je navodno otišao u češku Kolinu. Dujkovićevim učinkom, a pre svega odnosom prema treningu i klupskim obavezama, trener Đokić nije bio (pre)zadovoljan.

U čitavoj priči prisutna su izgleda i nastojanja pojedinih igrača, koji bi završnu priču i potpisivanje ugovora da odgode za avgusta, kada će, po definiciji, tržište ionako biti „pregrejano“. Vlada Đokić nije za tu soluciju, ne zbog toga što bi danekoga od tih momaka „vaćari“, nego zbog ideje da ima jasnu sliku o kosturu ekipe koju će u Metalcu voditi u sezoni 2014-2015. Jer bi, smatra, sve drugo „bilo manje ozbiljno“. 

Podsećanja radi, kada je Vlade Đurović pre nekoliko godina preuzeo Metalac najviše je radio u maju i junu, do julskog odmora, upravo na selekciji ekipe i angažovanja pojaćanja. U avgustu su momci, koji su se već upoznali, samo „dodali gas“ i na startu KLS imali skor 7-7. Uostalom, u srećnim vremenima YU košarke, Najvažniji period rada ozbiljnih trenera bio je posle martovskog (aprilskog, majskog) okončanja jedne, do početka avgustovskih priprema za drugu sezonu!

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 56 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara