Registracija Prijava preko FB
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
11.11.2017, 11:36

Fudbalski derbi, Šibenčani u Petnici, KK Metalac u Pazovi

č: | fb:
Na Stadionu Krušik danas se igra fudbalski derbi Srpske lige Zapad: Budućnost-Krušik - Jedinstvo (Ub). Ubljani, koji su se u višem rangu našli administrativnim putem trenutno su bolje plasirani, na četvrtom su mestu, dok Valjevci od startnog poraza protiv Mokre Gore iz Zubinog Potoka na Kosovu, kao domaćini, "bauljaju" tokom čitave jeseni, a u prošlom kolu izgubili su u Smederevu (0:1).
 
 
Jedinstvo je stabilizovalo tim, bitan igrač je i Krstić, Valjevac, koji se posle povratka sa prvoligaških terena nije snašao u matičnom klubu, pa je otišao u komšiluk. Budućnost-Krušik kuburi sa povredama i kartonima te će danas igrati bez nekoliko standardnih prvotimaca, koje predvode kapiten Rašević i "pocrveneli" Gentić.
 
 
Posebna zanimljivost je i to što ekipe vode saradnici iz lazarevačke Kolubare - Nikolić (Budućnost-Krušik) i Dukanac (Jedinstvo).
 

 

Solaris u Petnici

 
 
Posle pauze u prošlom kolu Regionalne A-2 lige, zbog neparnog broja klubova, vaterpolisti Valjeva od 18.00 sati na bazenu pod balonom u Petnici dočekuju Solaris iz Šibenika, klub koji je u jugoslovenskom vaterpolu bio značajka i dao nekoliko reprezentativaca, koji su karijeru uglavnom nastavljali u Zagrebu i Beogradu.
 
 
Solaris danas nema tako potentnu ekipu, pa je trenutno poslednji na tabeli bez osvojenog boda. To, međutim, ne znači da "slani sa Jadrana" nemaju talenata kadrih da iznenade bez obzira na to gde se igra. Valjevci svakako žele rezultatski oporavak posle poraza od Šapčana na svom terenu, tim pre što predstoji i Kup utakmica sa Beogradom.
 
 

Dunav domaćin KK Metalcu

 
U 5. kolu KLS, sutra od 18.30 sati, Dunav iz Starih Banovaca u Staroj Pazovi dočekuje Metalac. U Banovcima ima samo školska dvorana, pa Dunav igra u Pazovi, gde je u Lifamu, svojevremeno, trener bio i Boža Maljković.
 
 
Metalac još nema pojačanja, Đuković je otišao u Francusku a Majstorović u skopski MZT, pa će "skraćena klupa" pokušati da dođe do novih bodova, što neće biti lako s obzirom na to da i Sašu Vasića "zateže zadnja loža" mišića jedne noge. Dobro je da Krstoviću protiv Beovuka nije ozbiljnije povređen nos, te je sve rešeno "repozicijom kostiju".
 
 
Dunav je umnogome izmenio sastav, koji, pod vođstvom trenera Ašćerića, predvode "plej" Kužeta, koji je igrao i u Metalcu, krilni centar Zorčić, šuter Nikša Nikolić i pojačanje Majstorović, jedan od najboljih "basketaša tri na tri" na svetu.
 
 
Utakmicu u Staroj Pazovi sude M. Juras i Čukalović (Beograd) iSedlar (NS).

Aktuelno

Kafane u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nakon dve neuspele Pre 2 sati 48 minuta

Treća dopunjena javna nabavka za ugostiteljske usluge

Javna nabavka za ugostiteljske usluge raspisana je po treći put. Ovaj put među dodatnim uslovima su da restoran posluje duže od pet godina, da može da primi više od 50 gostiju i da ima parking za...

Boban Janković i vukovci (foto: Đorđe Đoković)
Putovanje u severnu Italiju Pre 9 minuta

Nagrada za mioničke vukovce

Ovog leta vukovci osnovnih škola iz Mionice i Rajkovića otputovaće u Italiju na nagradno putovanje koje im je obezbedila opština Mionica. Najbolje đake u svom kabinetu ugostio je predsednik Boban...

Bair (foto: Đorđe Đoković)
Za projekat "Živeti zajedno" novac obezbedili EU i Grad Pre 22 sati 38 minuta

Bair dobija kanalizaciju

Romsko naselje Bair u Valjevu će, realizacijom projekta "Živeti zajedno", dobiti kanalizaciju. Vrednost radova je oko 230.000 evra, veći deo je donacija Evropske unije, dok će Grad obezbediti oko...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

I inkvizitori su verovali da su hrišćani...

Da po nekog i nešto ne može biti tragično, bilo bi komično gledati kako neki "verujući", gledaju na ljude koji im se "ne sviđaju!". Zato što po svojim rečima, a verovatno i dubokom uverenju,...  · 1 komentar