14.08.2014, 09:29

Lajkovački “Želja” najspremniji

č: | fb:

Ako je suditi po rezultatima pripremnih utakmica, Železničar iz Lajkovca najspremnije od klubova Kolubarskog okruga dočekuje nedeljni početak nove sezone u Srpskoj ligi Zapad i utakmicu sa Pobedom iz Beloševca, kod Kragujevca. U toj ligi još igraju FK Budućnost – Krušik iz Valjeva i ubsko Jedinstvo. Želja je prošlu srpskoligašku sezonu završio na četvrtom mestu, novi valjevski srpskoligaš je nastao “brakom iz računa” Budućnosti i Krušika, dok su Ubljani iz Zonske lige Drina u viši rang uskočili posle istupanja Partizana (Bumbarevo brdo, kod Batočine).

Železničar je u kontrolnim utakmicama zabeležio četiri pobede, remi i poraz. Savladani su prvoligaši Sloboda iz Užica sa 4:1 i Metalac u Gornjem Milanovcu 2:0, Radnički na Petom puku 2:1 i Sinđelić u Beogradu 1:0. Sa zonašem Rađevcem bilo je 0:0, u humanitarnom meču igranom za poplavljene u Krupnju, a jedini poraz Želja je doživeo na generalnoj probi protiv Turbine iz Vreoca 0:2.

Start u Srpskoj ligi Zapad i utakmice sa Pobedom u Lajkovcu, odnosno Jedinstvom na Ubu, pokazaće da li je Železničar uspeo da sačuva i unapredi igru iz prošle sezone ili je sistem treninga tokom priprema ipak doveo do preranog dostizanja špica pripremljenosti ekipe i pojedinaca.

Lajkovčane kao trener vodi Aca Lazarević, u prošloj sezoni pomoćnik Vladice Petrovića Struje, koji se vratio u Metalac GM. Iz prošlosezonskog sastava tu su kapiten Marković, Nedeljković, Tomić, Šalipur, Liščević, Sofronić, golman Đurić, omladinci Teofilović i Nikolić (rođeni 1996). U prvom timu su takođe “bonus igrači” iz sopstvene Škole fudbala – Ivanović (1996), Jovanović (1997) i Spasojević (1997). Pojačanja su Simić i Đermanović iz Valjeva, Lukić i Jovanović (Radnički, Obrenovac), Spasojević (1997, Borac ČA), Pešterac (Kolubara), Jakovljević (Jasenica SmP), Paunović (Sloga, Požega), kao i Ubljani – Sitarica, Sajić i Ristovski (1997).

Fudbal u Lajkovcu ima dugu tradiciju, jedna od najuspešnijih Željinih generacija bila je ona koju su predvodili braća Bora i Vlada Grujičić, Milinković, Branković, braća Miloš i Mile Milić, Milovanović, Panić, Ivković... Trener im je bio sada pokojni “Šljivac” Milovanović. Zadrugar se plasirao u Zonsku ligu Drina, a dobar fudbal igra se i u okolnim selima – Jabučju, Pepeljevcu, Vračeviću, Donjem Lajkovcu...

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 57 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...