Detalj sa derbija Jedinstvi-Železničar (foto: Zoran Lazarević)
Detalj sa derbija Jedinstvi-Železničar (foto: Zoran Lazarević)
24.08.2014, 11:21

Lajkovčani ljuti na sudiju

č: | fb:

Komšijski derbi na Ubu, koji je Jedinstvo protiv Železničara dobilo sa 1:0, golom Bobana Stojanovića sa penala u 27. minutu, uz isključenje Sajića, tema dana je u Lajkovcu.

„Bila je to lakrdija od suđenja Dalibora Trifunovića iz Kraljeva“, rekao je danas Kolubarskim.rs trener „dizelke“ Aca Lazarević. On tvrdi da je Sajić stigao do lopte pre ubskog napadača Rankovića, koji je teatralno pao, te da je sve bilo čisto. Uz to, dodaje, Sajić nije bio poslednji igrač odbrane Želje u tom trenutku, što znači da mu nije sledovao crveni karton.

„Trifunović se potom, posle naših protesta, toliko izgubio da je dozvolio izvođenje kaznenog udarca iako isključeni  Sajić nije napustio teren, pa je zbog toga penal morao da bude ponovljen, što je izazvalo smeh na tribinama“, tvrdi Lazarević.

„Potpuno smo ih nadigrali, imali tri šanse, a Strahinja Sofronić nije nažalost iskoristio dve kolosale prilike“,  priča Lazarević.

Duel Stojanovića i Jakovljevića

Duel Stojanovića i Jakovljevića (Foto: Zoran Lazarević)

U taboru Jedinstva, međutim, kažu kako je sve bilo regularno, a da se Lajkovčani „i nisu mnogo bunili“. Oni, doduše, priznaju da je, posle vođstva, ubski srpskoligaš igrao slabo, te da je Želja u finišu bio bliži pobedi iako je Jedinstvo pre toga moglo da overi osvajanje sva tri boda.

Zanimljivo je i to da je utakmicu, golom sa „bele tačke“, rešio ubski veteran Boban Stojanović, koji je nekada igrao i u Crvenoj zvezdi. Trener Jedinstva, Srđan Jovanović, u razgovoru za Kolubarske.rs uoči derbija, nije bio siguran u to da će Stojanović početi utakmicu.

„Boban je sjajan igrač ali biologija čini svoje, pa najčešće ulazi sa klupe“, rekao je Jovanović, pomalo i u šali, aludirajućna Stojanovićeve godine. Srećom po Jedinstvo, trener se predomislio, ili je samo krio taktičku zamisao, a Stojanović mu je to „s kamatom“ vratio!

Da rezimiramo, u srpskom fudbalu derbi Jedinstvo – Železničar nije ni prva, ni poslednja utakmica u kojoj je neki od klubova nezadovoljan suđenjem. Ona narodna kaže da ko gubi ima pravo da se ljuti. „Mekše“ rečeno, po običaju, pobedio je spretniji i sretniji rival.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 14 sati 10 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 11 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...