Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2020, 09:16

Aleksandru Obradoviću su ugrožena radna i ljudska prava

č: | fb:

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović je po oslobađanju iz Centralnog zatvora bio u tromesečnom kućnom pritovoru, koji mu je, rešenjem beogradskog Višeg suda, ukinut 18. decembra prošle godine, ali na svoje radno mesto u Krušiku nije vraćen, već je i dalje pod suspenzijom.

 

Na pitanje novinara da li je neko na sastanku predstavnika ASNS sa rukovodstvom Krušika pomenuo "makar u šali" Aleksandra Obradovića, predsednica ASNS Ranka Savić odgovara potvrdno i dodaje "ne u šali nego je pomenut vrlo ozbiljno".

 

Kako je rekla, ona je jedini predstavnik sindikata koji već drugi put jasno i precizno postvalja pitanje Aleksandra Obradovića i njegove suspenzije sa posla koju smatra nezakonitom. 

 

- Ne ulazeći u politiku, Aleksandra Obradovića gledam kao radnika, smatram da potpuno mimo bilo kog zakona, bilo kog prava i pravde taj čovek mesečno prima 18 hiljada dinara. Tražila sam pojašnjenje po kom osnovu je on suspendovan sa posla s obzirom na to da nije pokrenut krivični postupak, dakle zakonski nema nikakvog osnova. Ja razumem da poslodavac ne želi Aleksandra Obradovića u fabrici, ali onda treba da ga plaća sto posto sve dok se ili ne pokrene krivični postupak ili se ne donese neka presuda u vezi sa njim. Ovo sada je ugrožavanje i radnih i ljudskih prava Aleksandra Obradovića – naglasila je Ranka Savić.

 

Odgovor ruovodstva je da čekaju tužilaštvo, ali nisu rekli da li imaju saznanja o tome dokle je stigla istraga i koliko će još dugo čekati tužilaštvo, a to može da potraje godinama.

 

Krivična istraga koja se protiv Aleksandra Obradovića vodi od 20. septembra i posle koje tužilac treba da odluči da li će da podigne optužnicu ili da je odbaci, i dalje traje i na neki način je zamrznuta zbog vanrednog stanja, izjavio je pre četiri meseca za "Danas" advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Obradovića.

 

Aktuelno

Ispred kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 40 minuta

U Valjevu 161 novozaražena osoba

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 24. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivna još 161 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 229. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Gost post dr Vera Vaš Pre 1 dan 9 sati

Veliki jubilej Valjevske gimnazije

Sigurno je da grupa vizionara, uglednih varošana okupljenih u „Klubu dvanaestorice“ u Valjevu koje je tada brojalo oko 3500 stanovnika, nije ni slutila da će osnivanje i početak rada Gimnazijske...

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje 22.11.2020

U Valjevu 107 novozaraženih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 22. novembra u 13 časova, u Valjevu je pozitivno još 107 osoba, a u Kolubarskom okrugu još 144. Od ostalih opština Kolubarskog okruga najviše...