Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
16.10.2020, 07:34

U Valjevu osmoro novozaraženih koronavirusom

č: | fb:

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 15. oktobra u Valjevu je još osam osoba zaraženo koronavirusom, u Lajkovcu još dvoje, koliko i u Mionici,  što je ukupno 12 novozaraženih u Kolubarskom okrugu.

 

U prvih 13 dana oktobra ukupan broj novozaraženih bio je 12 osoba, u septembru je 18 dana bilo bez laboratorijski potvrđenih novoobolelih, dok je nagli skok zabeležen 14. okrobra kada je registrovano 24 novozaražene osobe.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1724, od toga u Valjevu 1235 u Mionici 117, u Ubu 111, u Lajkovcu 105, slede Ljig 86 i Osečina 70 osoba obolela od novog koronavirusa.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju su četiri pacijenta iz Valjeva, u kućnoj izolaciji su 44 osobe. Od početka epidemije izlečeno je 1614 pacijenata u Kolubarskom okrugu, u Valjevu su preminule 32 osobe, dok je u Kolubarskom okrugu preminulo 56 osoba.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje,  od 15. oktobra, testirano je 59 osoba u kovid ambulanti Doma zdravlja,  u Zavodu za javno zdravlje i Bolnici.  

 

Zbog preteće epidemiološke situacije od kovid-19 oboljenja, u Valjevu je od 7. jula vanredna situacija i sprovode se mere Kriznog štaba, Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 18 sati 41 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara