Registracija Prijava preko FB
Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
01.12.2020, 07:40

Janko Gagić direktor Toplane, Zoran Stepanović podneo ostavku

č: | fb:

Vršilac dužnosti direktora JKP "Toplana-Valjevo" je Janko Gagić, diplomirani matematičar, umesto dosadašnjeg Zorana Stepanovića, diplomirani mašinski inženjer, koji je podneo ostavku na funkciju direktora Toplane. Tako su odlučili odbornici Skupštine grada, većinom glasova i bez rasprave.

 

Stepanović je na čelu Gradske tolane bio od jula 2016. godine kada je, nakon dolaska na vlast SNS i SPS, kao nestranačka ličnost na predlog socijalsita imenovan za v.d. direktora JKP Toplana Valjevo.

 

"Iz ličnih i moralnih razloga, kao i iz razloga neslagaja sa odlukama Nadzornog odbora, podnsoim ostavku na mesto direktora JKP Toplana Valjevo. Zahvaljujem se Skupštini grada Valjeva na ukazanom poverenju koje sam, nadam se, i opravdao za vreme vršenja funkcije direktora preduzeća da JKP Toplana obezbedi korisnicima kvalitetnu komunalnu uslugu", napisao je u svojoj ostavci Stepanović dostavljenoj Skupštini grada.

 

Zoran Stepanović bio je među malobrojnim direktorima koje je struka i znanje dovela na čelo jednog gradskog javnog preduzeća, što se u prethodnih četiri i po godine videlo po funkcionisanju ovog javno-komunalnog preduzeća, koje je vodila pre svega struka, a ne politika. 

 

Za vreme njegovog rukovođenja ovim javnim preduzećem Valjevci, koji se greju na daljinski sistem grejanja a među njima su i žitelji jednog od najvećeg naselja Kolubara 2, nisu imali probleme tokom grejne sezone, imali su kvalitetno grejanje, a pred svaku grejnu sezonu obezbeđene su dovoljne količine energenata, što do 2016. godine nije bio slučaj.

 

Za vreme direktorskog mandata Zorana Stepanovića, pre skoro dve godine, Valjevska toplana je umesto mazuta, kao primarni energent počela da koroisti komprimovani prirodni gas. Prelaskom na novo gorivo postignuti su pozitivni ekonomski efekti i smanjena je emisija štetnih gasova. Pored pozitivnih rezultatata poslovanja, u prethodne četiri godine, priključeno je novih deset hiljada kvadrata na toplovodnu mrežu. 

 

Prema nezvaničnim informacijama, Zoranu Stepanoviuću je vrh gradske SNS vlasti, "predložio da podnese ostavku", što je u okviru poslova koje su započeli nprednjaci, a to je da se smene svi SPS direktori sa čelnih mesta u javnim preduzećima i ustanovama u gradu. 

 

Promena i na čelu Poleta – umesto Gagića ponovo Andrić

 

Slobodan Andrić, diplomirani inženjer organizacije rada, imenovan je za vršioca dužnosti direktora JKP Polet Valjevo, preduzeća koje se stara o gradskim pijacama. Andrić je na tom mestu nasledio Janka Gagića, koji je njega pak nasledio prošle godine...

 

Podsećamo, Slobodan Andrić je bio direktor JKP Polet do leta 2019. godine. Za direktora Poleta Andrić je postavljen u oktobru 2018. godine na period od četiri godine nakon konkursa koji je raspisala Gradska uprava, međutim nakon manje od osam meseci Andrić podnosi ostavku, a na njegovo mesto imenovan je Janko Gagić, da bi se nakon godinu i po dana Andrić vratio na čelo JKP Polet, a Gagić otišao na čelo Toplane.

 

Podsećamo da je diplomirani matematičar Janko Gagić, novoimenovani v. d. direktora Toplane, a do juče v. d. direktora JKP Polet, jedno vreme bio zaposlen u Gradskoj upravi. Pre toga u periodu od jula 2012. godine do decembra 2013. godine bio je v. d. direktora JKP Vidrak, da bi nakon konkursa bio izabran za direktora. U direktorskoj fotelji ostaje do 28. februara 2014. kada je smenjen nakon raspada lokalne koalicije SNS i SPS. Tada je tužio grad Valjevo, smatrajući da je smenjen nezakonito, jer je izabran po konkursu, ali i zbog činjenice da je Vidrak po zakonu bio dužan da ga rasporedi na drugo radno mesto. Gagić je pred Osnovnim sudom u Valjevu dobio spor o vraćanju na posao i od januara 2016. godine radio je u Gradskoj upravi. 

 

Pored Janka Gagića, grad Valjevo, zbog nezakonite smene tužila je i direktorka Centra za kulturu Slađana Marković i direktor Toplane Ivko Stojković. Oni su tražili da im se "nadoknadi materijalna šteta koju su pretrpeli zbog nezakonitog rešenja o razrešenju koje je Skupština grada donela ne sednici 28. februara".

 

Prema sporazumu, koji je usvojila Skupština grada 2016. godine, o vrsti i visini naknade štete, koji će zaključiti tri bivša direktora i Grad Valjevo, Janku Gagiću, bivšem direktoru Vidraka trebalo je da bude isplaćeno 1,6 miliona dinara, kao i troškovi advokata i veštačenja u visini od skoro 36.000 dinara. Slađani Marković, bivšoj direktorki Centra za kulturu oko 1,2 miliona dinara i skoro 30.000 dinara za troškove advokata i veštačenje, dok je Ivko Stojković, bivši direktor Toplane iz gradske kase za naknadu štete trebalo da dobije 306 hiljada dinara i oko 30.000 dinara za troškove advokata i veštačenje.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 39 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminula još jedna osoba, pozitivno još 30, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 37. Hospitalizovano je 84 pacijenta,...

Vakcina (foto: Đorđe Đoković)
Saopšteno iz Doma zdravlja Pre 11 sati 41 minuta

Vakcinisanje za pojedine kategorije u kućnim uslovima

Pacijenti koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja mogu se vakcinisati u kućnim uslovima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Oni će vakcinisanje moći da zakažu radnim danima na...

Valjevo (foto: Đorđe Šoković)
Saopštenje Lokalnog fronta Va Pre 1 dan 10 sati

Grad, nakon šest godina, knjižio akcije Krušika

Lokalni front Va je uporno ponavljao da je "Krušik" akcionarsko društvo u kojem građani Valjeva imaju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Te akcije valjevske fabrike Grad je konačno uknjižio,...  · 12 komentara