Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2021, 12:41

DS: OSUDA PRITISAKA NA KOLUBARSKE.RS

č: | fb:

Demokratska stranka osuđuje uvrede, pritiske i pokušaj mešanja u uređivačku politiku internet novina Kolubarske.rs koji dolaze od strane Srpske napredne stranke.

 

Kako se navodi u saopštenju valjevskih demokrata, devet godina vlasti Srpske napredne stranke obeležilo je upravljanje gradom bez rezultata, nesposobnost da javnost informišu o sopstvenim aktivnostima, otvaranje sopstvenih medija koji su za obračun sa neistomišljenicima, za nečastan i neprofesinalan posao, nagrađivani novcem svih građana, ali i pritisci na račun medija koji uspevaju da dođu do informacija o dešavanjima u lokalnoj organizaciji. Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se mediji koji nisu pod kontrolom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, a koji profesionalno, odgovorno i blagovremeno informišu građane, podvrgnu samocenzuri.

 

"Za Valjevke i Valjevce ovo nije novina. Svedoci smo trogodišnjem kontinuitetu brutalnih uvreda, nipodaštavanja, govora mržnje, mizoginije, diskvalifikacija i etiketiranja, preko opskurnih portala, na račun novinarke i urednice portala Kolubarske.rs Darije Ranković. Nažalost Darija Ranković nije jedina koja je bila izložena sramnim napadima, sličnu sudbinu doživela je i Slavica Vujanac, novinarka i urednica portala Vamedia, dok bi svi valjevski novinari mogli da posvedoče pretnji bivšeg gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da će ih "ubaciti u kočanjku". Ovom spisku treba dodati nikada rasvetljenu provalu u prostorije "Kolubarskih" od pre nešto više od godinu dana. Kako ništa od opreme nije odneto, jedini mogući zaključak bi mogao da bude zastrašivanje redakcije", navodi se u saopštenju DS.

 

Demokrate zaključuju da godina pred nama nagoveštava nove pritiske i pretnje, verbalne i fizičke napade na novinare i medijske radnike i njihovu imovinu, a da  nema ni naznaka nameri države da takvom stanju stane na put.

 

"Uvek ćemo stati na stranu onih koji odgovorno rade svoj posao, a pre svega medija i novinara, koji svojim profesionalnim angažmanom prkose pritiscima i doprinose istinitom i blagovremenom informisanju građana", poručuju valjevske demokrate.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 23 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 5 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara