Objekat na Gradskom trgu (foto: Kolubarske.rs)
Objekat na Gradskom trgu (foto: Kolubarske.rs)
08.07.2021, 11:27

Stranke moderne Srbije traži da se ukloni objekat sa Gradskog trga

č: | fb:

Valjevski odbor Stranke moderne Srbije (SMS) u saopštenju za javnost ukazuje na to da je u centru grada na Gradskom trgu u neposrednoj blizini gradske kuće postavljen objekat koji nudi sugrađanima elektronske cigarete.

 

"Objekat je ružan i postavljen je tamo gde mu nikako nije mesto", navodi se u saopštenju i dodaje da je "verovatno to nešto što je našem gradu bilo preko potrebno".

 

"Bezobzira na to što je gradska urbanistkinja došla iz drugog mesta trebalo bi da zna koja je funkcija Gradskog trga. Objekat je postavljen tako da smeta prolaznicima i fizički i vizuelno. Ostaje nam da se pitamo kakav smisao za urbanističko planiranje i estetiku poseduje neko kome je to profesija?", navodi SMS u saopštenju uz nekoliko pitanja upućenih valjevskoj vlasti.

 

Da li je objekat postavljen po Planu i programu postavljanja manjih montažnih objekata na javnim površinama? Da li je raspisan javni konkura za postavljanje objekta? Na koji period je postavljen objekat?

 

Kako se navodi u saopštenju, Stranka moderne Srbije je nezvanično saznala da objekat radi do 21 čas i da je postavljen kao stalni objekat, kako se prodavačica izjasnila "zauvek".

 

"Zahvaljujući gradskim vlastima Valjevo gubi svoj identitet. Poznat kao mesto po lepoti, po urbanizmu, da je sve na svom mestu, da je svako drvo posađeno prema planu, ostaje nam samo da branimo od ovakvih nasrtaja dušu našeg grada. Zahtevaćemo da se ovaj objekat ukloni sa Gradskog trga. Ukoliko se vlasti budu opirale pokrenućemo peticiju za uklanjanje objekta sa Gradskog trga", navodi se u saopštenju Stranke moderne Srbije uz poruku "ovo je naš grad i nećemo dopustiti da ga iko ruži".

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 8 sati 7 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 8 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 18 komentara