Grad (foto: Kolubarske.rs)
Grad (foto: Kolubarske.rs)
05.06.2022, 22:50

U Valjevu padao grad veličine lešnika

č: | fb:

U Valjevu je oko ponoći padala jaka kiša praćena gradom. U pojedinim delovima grada nekoliko minuta padao je grad veličine lešnika.

 

Dežurni u valjevskoj metorološkoj stanici kaže da je u Novom naselju, delu grada gde se nalazi stanica, pala tek po neka kuglica leda i to je trajalo minut. Prema njegovim rečima za desetak minuta palo je oko dva litra kiše po metru kvadratnom, duvao je vetar brzinom 7,3 metra u sekundi. 

 

Protivgradna odbrana je dejstvovala, ali za sada bez podataka koliko je bila uspešna. Takođe, za sada nemamo podatke da li je grad padao i u okolini Valjeva.

 

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je u nedelju na mogućnost lokalnih kratkotrajnih nepogoda, s većom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

 

Nakon toplog i sunčanog prepodneva u celoj Srbiji će posle podne i uveče biti uslova za pljuskove praćene grmljavinom, a lokalno se očekuje i kratkotrajni grad, navedeno je u prognozi RHMZ.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 15 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 25 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar