Sinđelićeva i Pasterova (foto: Kolubarske.rs)
Sinđelićeva i Pasterova (foto: Kolubarske.rs)
28.06.2022, 07:13

Raspisan tender za postavljanje semafora na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove

č: | fb:

Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju raskrsnice ulica Sinđelićeve i Pasterove. Procenjena vrednost ove javne nabavke je blizu 4,2 miliona dinara bez PDV-a.

 

Rekonstrukcija ili postavljanje semafora na ovoj "opterećenoj" raskrsnici bilo je u planu još prošle godine. Ugovor sa beogradskom firmom "Model 5", koja je na tenderu dobila posao projektovanje rekonstrukcije Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, potpisan je u februaru prošle godine, a kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji rok za izradu projekta je 30 dana.

 

"Radi kanalisanja svih vidova saobraćaja (pešačkog i vozačkog), razdvajanja konfliktnih tokova i povećanja ukupne bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, raskrsnicu je potrebno opremiti svetlosnom saobraćajnom signalizacijom", navedeno je u tehničkoj dokumentaciji.

 

Međutim, više od godinu dana nije raspisana javna nabavka za realizaciju tog projekta. To je učinjeno tek sada, a rok za podnošenje ponuda je 12. jul 2022. godine, dok je rok za završetak radova na postavljanju semafora na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pasterova 45 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao izvođača radova.

 

Podsećamo, početkom maja ove godine novim slojem asfalta presvučena je Pasterova ulica od Sinđelićeve do ulaska u Opštu bolnicu. Tada su žitelji tog dela grada, naročito Pasterove ulice koja je bila zatvorena za saobraćaj sedam dana, očekivali da će biti postavljeni i semafori na raskrsnci.

 

 

  

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 8 sati 46 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 6 sati 35 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...