Lokacija budućeg parkinga (foto: Kolubarske.rs)
Lokacija budućeg parkinga (foto: Kolubarske.rs)
29.07.2022, 10:30

Raspisan tender za izgradnju parkinga na Divčibarama

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za izgradnju parkinga na Divčibarama. Procenjena vrednost ove javne nabavke je 25 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda je 18. avgust.

 

Kao je navedeno u tehničkoj specifikaciji u pitanju su radovi na parternom uređenju autobuske stanice sa auto parkingom (prva faza) na parcelama koje su u vlasništvu Grada površine od 4000 kvadratnih metara, a nalaze se prekoputa objekta Pošte ili u produžetku supermarketa u Valjevskoj ulici.

 

Upravo je nedostatak uređenog parkirališta za automobile, ali i za autobuse, jedan od višedecenijskih problema na Divčibarama, koji je došao do izražaja povećanjem broja turista koji borave na ovoj valjevskoj planini.

  

Prema projektu parternog uređenje autobuske stanice sa auto parkingom i parternog uređenja garaže, na 30 posto površine nalaziće se BUS parking, dok će auto parking zauzimati površinu od 70 posto.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 13 sati 40 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara