Protest ispred Skupštine Beograda (foto: skrinšot N1)
Protest ispred Skupštine Beograda (foto: skrinšot N1)
25.12.2023, 00:23

Policija rasterala demonstrante, ima uhapšenih i povređenih

č: | fb:

Protest opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" održan je ispred gradske skupštine u Beogradu. Tokom protesta desilo se više incidenata, najpre kada su poslanici opozicije pokušali da uđu u zgradu kako bi se obratili okupljenima sa balkona, ali ih je Žandarmerija u tome sprečila tako što je blokirala vrata sa unutrašnje strane. To je dovelo do nezadovoljstva okupljenih, pa su neki od njih u više navrata kamenicama i motkama razbijali prozore.

 

Nakon nekoliko sati, policija je uzvratila suzavcem i biber sprejom. Tokom večeri oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekao da "nikakva revolucija nije u toku u Beogradu".

 

Univerzitetska profesorka Biljana Stojković izjavila je za N1 da su četiri studenta uhapšena kod Češke ambasade, da su uvedeni u civilni automobil i da su ih priveli maskirani i naoružani ljudi, i tvrdi da lupanje Skupštine grada sada nastavljaju ubačeni elementi.

 

Policija je razbila demonstracije. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci kako policija tuče demonstrante.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom protesta ispred Skupštine grada Beograda teško povređeno dvoje policajaca, a više njih lakše, kao i da je uhapšeno više od 35 "siledžija".

 

"Nastavlja se hapšenje širom grada nasilnika i siledžija i ta akcija neće stati. Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet, a sva lica će biti tokom noći i jutra biti pohapšena", rekao je Vučić za televiziju Pink nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

 

Prema njegovim rečima, sinoć je pokušano "nasilno zauzimanje državnih institucija", a postoje dokazi da je sve "bilo pripremano". 

 

Režim Aleksandra Vučića je još jednom pokazao svoje pravo - nasilničko lice, saopštila je lista "Srbija protiv nasilja". Kako navode u saopštenju, oni nisu dozvolili gradskim odbornicima i narodnim poslanicima da uđu u Skupštinu grada, poslali su svoje huligane da prave incidente, da bi na kraju Vučić na građane koji se bune zbog pokradenih izbora poslao specijalne jedinice koje su primenile brutalnu silu.

 

Izvor N1

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 3 sati 27 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar