26.03.2024, 10:07

Srbija na zapadu - 10 (VIDEO)

č: | fb:

''Srbija na zapadu'' je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama ''tragaju'' novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji ''Zajednički glas ZA slobodu medija''.

 

U ovoj epizodi naši reporteri, u prvoj priči, prenose atmosferu sa skupa proizvođača maline održanog u Arilju i tragaju za odgovorom na pitanje kuda "ide" srpska malina?

 

U drugoj priči pokušavamo da saznamo kako žive građani Bajine Bašte i da li je "ekonomski tigar" stigao u ovu malu opštinu na zapadu Srbije. 

 

Šta je pogonski sistem užičkog vodovoda čije održavanje od skora plaćaju građani kroz račune za utrošenu vodu i da li je to novi namet na kućni budžet tema je treće priče.

 

I na kraju, u četvrtoj priči, govorimo o borbi užičkog penzionara sa institucijama sistema da ostvari svoja prava nakon što mu je u banci isplaćena ušteđevina falsifikovanim novcem.

 

Izvor: Cemaforum. rs

Glas ZA slobodu medija

Glas ZA slobodu medija

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 9 sati 38 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 5 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 7 sati 35 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 1 komentar