Aleksandar Đukić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Đukić (foto: Đorđe Đoković)
15.04.2015, 11:55

Vlast prodaje imovinu da bi došla do para uoči izbora

č: | fb:

Gradsko rukovodstvo je u panici pred lokalne izbore pa je odlučilo da nedostatak novca nadomesti prodajom imovine ili, još gore, kreditnim zaduživanjem, kako bi se pokrenula predizborna gradilišta i predizborni projekti, smatraju valjevske demokrate.

„Očigledno je da, uoči decembarskih lokalnih izbora, Grad novca nema, očigledno je da je Republika zaboravila na Valjevo, pošto u prethodne tri godine naš grad nije dobio nikakva sredstva iz republičkih fondova i državne kase. Nedostaju i sredstva od donatora, jer gradsko rukovodstvo nije bilo dovoljno aktivno da ptivuče novac donatora za realizaciju određenih projekata, pa se vlast dosetila da do novca dođe prodajomk imovine koja je u vlasništvu Grada“, kaže predsednik Izvršnog odbora GrO DS Aleksandar Đukić. On dodaje da je dobro to što je konačno popisana sva gradska imovina, ali nije dobro to što je izostala analiza, koju je trebalo uraditi pre odluke o prodaji imovine. „Izostala je analiza kako se koristi imovina koja je u vlasništvu Grada, kolike prihode donosi, kao i mere kako korišćenje imovine unaprediti i povećati prohode. Ništa od toga gradsko rukovodstvo nije uradilo, osim što je odlučilo da proda imovinu, jer je to jedini način da se dođe do para“, navodi Đukić.

On takođe kritikuje gradsko rukovodstvo zbog bezidejnosti gde i kako uložiti novac od prodaje imovine. Đukić tvrdi da vlast nema prioritete u koje treba investirati i dodaje da hala sportova u koju će, prema najavama, biti uložen novac od prodaje imovine, svakako nije prioritetan objekat, niti investicija od značaja za Grad. „Gradimo halu sportova od nekoliko miliona evra, a pri tom nema manjih sportskih terena u gradskim naseljima. Hala sportova nije objekat za godine krize kada lokalne samouprve nemaju novca za njeno održavanje“, kaže Đukić ne sporeći d Valjevu treba hala sportova, ali ne u ovim kriznim vremenima.

Valjevske demokrte smatraju da ne bi trebalo prodvati Dom vojske imajući u vidu vrednost i istorijski značaj te građevine. „Upravo je Dom vojske simbol načina na koji se upravlja Valjevom - stihijski i bez plana“, kaže Đukić i podseća da je pre nekoliko godina urađena adaptacija unutrašnjosti Doma vojske, a da pri tom nije poznata namena tog objekta. „Za tri godine gradska vlast je predlagala četiri namene. Prvo da Dom vojske bude multi-funkcionalan kulturni centar, potom fakultet, pa biblioteka, a danas se sve češće čuje predlog da se proda i Dom vojske i, prema nekim nezvaničnim najavama, moguće je da u tom objektu bude hotel“, navodi Đukić i poručuje da ne treba dozvoliti da se Dom vojske pretvori u hotel.

Demokrate i dalje smatraju da Dom vojske treba da bude multi-funkcionalan kulturni centar, poput ideje od pre nekoliko godina da u tom objektu bude smeštena Kuća evropske kulture, koja bi bila novi simbol grada.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 16 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...