Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2015, 10:54

Ne postoji budžetska rupa

č: | fb:

Odgovarajući na kritike opozicije da vlast gradsku imovinu prodaje zbog izbora, jer je prazna gradska kasa, kao i da je nastavak radova na hali sportova predizborna akcija, predsednik Okružnog odbora SPS Dragan Jeremić kaže da se gradska imovina prodaje jer godinama nije u funkciji ili donosi minimalnu dobit. „Grad od rentiranja jednog lokala godišnje dobije oko tri hiljade evra, što je beznačajna suma. Mi nemamo toliko novca da se razbacujemo na te silne kvadrate. Zato sve što grad ne koristi biće prodato, a novac ćemo uložiti u nastavak radova na hali sportova, a deo novca obezbedićemo iz kredita“, ponovio je na stranačkoj konferenciji za novinare Dragan Jeremić naglašavajući da budžetska rupa ne postoji i da se budžet u potpunosti ostvaruje.

On je podsetio da je kamen temeljac za halu postavljen 1998. godine, a u septembru 2000. godine potpisan je ugovor o izgradnji hale sportova sa obezbeđenim sredstvima. „Međutim oni koji su došli na vlast u oktobru 2000. godine zaustavili su sve projekte koje smo mi započeli. I zato se tek ove godina završava škola u Brđanima i zato ćemo halu sportova završiti tek 2017. godine“, kaže Jeremić.

I Dom vojske će biti ponuđen na prodaju, jer za taj objekat još uvek nije određena namena, a pri tom ima zainteresovanih kupaca. Jeremić podseća da je Grad Dom vojske kupio za 51 milion dinara, uloženo je oko 30 miliona dinara da bi se sprečilo propadanje vredne građevine, i potrebno je još 150 miliona dinara za završetak svih radova, a taj novac, kako kaže Jeremić, Grad nema. „ Ne vidim šta je sporno u tome što ćemo, umesto što trošimo budžetske pare na objekte koji nisu u funkciji, imovinu prodati i tako doći do novca koji nam je potreban za nove investicije“, kaže Dragan Jeremić.

Koalicionim partnerima u republičkoj vlasti Jeremić predlaže da im pomognu u obezbeđenju podrške u ministarstvima. „Tačno je da nemamo dovoljnu podršku republičke vlasti. Zato molimo naše koalicione partnere na republičkom nivou da nas podrže kako bi nam neki projekti prošli i kako bi zajednički obezbedili njihovu relizaciju“, poručuje Jeremić.

Reagujući na zlurade i neargumentovane komentare opozicije o osnivanju javnog preduzeća "Agrorazvoj - valjevske doline", Jeremić kaže da je suština osnivanja tog preduzeća jasna, i da bi to trebalo svako da podrži, a ne da kritikuje. „Pokušaćemo da kroz program poljoprivrede zaposlimo što više ljudi, jer je  procena da je agrar najrealnija grana za nova zapošljavanja“, navodi Jeremić. On poziva SNS da pomogne u rešavanju problema sa „Srbijankom“, da iskoriste svoje veze kako bi sudski spor oko ovog preduzeća bio što pre rešen.

Na sednici Skupštine grada u petak socijalisti će zatražiti formiranje radne grupe koja će preispitati stanje u Domu zdravlja i sve navode i optužbe, koje su nedavno iznete na račun direktora te zdravstvene ustanove. Na stranačkoj konferenciji potpredsednik valjevskih socijalista, koji je i direktor „Vodovoda“ Đorđe Pavlović najavio je nekoliko projekata vodosnabdevanja i realizaciju nemačkog kredita za smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 16 sati 28 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara