Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
21.10.2015, 08:32

Grad Valjevo stipendira romske učenike i studente

č: | fb:

Grad Valjevo će i u ovoj školskoj godini stipendirati romske učenike i studente, saopšteno je iz Gradske uprave. Pravo na mesečnu stipendiju tokom školske godine  imaće učenici osmog razreda osnovnih škola u Valjevu, kao i srednjoškolci koji su u predhodnom školavanju ostvarili prosečan uspeh 3,51 i veći. Stipendiju mogu dobiti i romski studenti koji redovno studiraju na nekom državnom fakultetu u Srbiji ili inostranstvu.

Program stipendiranja romskih učenika i studenata u Valjevu počeo je 2011. godine kao aktivnost predviđena Lokalnim akcionim planom za obrazovanje Roma i do danas je na ovaj način stipendirano 74 učenika i studenata. Cilj programa je da promoviše i podrži mlade Rome koji postižu dobre rezultate u obrazovanju.

Javni poziv i obrasci mogu se preuzeti na zvaničnom sajtu grada Valjeva www.valjevo.org.rs ili na šalteru „Informacije“ u holu Gradske uprave. Rok za predaju prijava je petak 23. oktobar 2015. godine.

Informacija o pravilima konkursa se može preuzeti sa sajta grada Valjeva u delu „Javni oglasi i obaveštenja“.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 54 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...