Milanović, V. Dosković, Jeremić, M. Dosković, Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
Milanović, V. Dosković, Jeremić, M. Dosković, Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
19.01.2016, 16:04

Članovi Gradskog odbora SDPS prešli u SPS

č: | fb:

Devet članova Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) na čelu sa bivšom predsednicom odbora Milenom Dosković prešlo je u SPS. Odluku o napuštanju SDPS i kolektivnom prelasku, devet od 13 članova Gradskog odbora, donelo je zbog, kako je rečeno na konferenciji za novinare, „neispunjenih obećanja vrha partije, ne pružanja podrške za aktivnosti za dobrobit Valjeva i što nije moguće nastaviti saradnju sa onima koji su slagali i izneverili“.

Prema rečima bivšeg PR Gradskog odbora Vere Dosković, valjevski SDPS se od početka vodio idejom da sve što radi, radi za dobrobit ovog grada. „Ni jednog trenutka nismo odustali od te ideje i evidentni su rezultati, koji su moram da priznam bili samoinicijativni, jer sve što smo uradili radili smo sami bez podrške vrha partije“, kaže Vera Dosković. Ona dodaje da, i nakon izbora novog gradskog rukovodstva SDPS, nisu odustali od ideje, otuda odluka da napuste tu partiju i da se „povežu sa ljudima u kojima vide potencijal da urade nešto dobro za Valjevo“.

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega nije ranije napustila Socijaldemokratsku partiju Srbije, čiji je lider Rasim Ljajić, ako je tačno da vrh partije nije podržavao Gradski odbor partije koji radi za dobrobit svog grada, smenjena predsednica Milena Dosković odgovara da partiju nije napustila ranije „jer se nadala da će ipak dobiti podršku centrale za aktivnosti za dobrobit grada“

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs koji su zaista razlozi napuštanja SDPS, Dosković naglašava da „nije reč o sujeti zbog toga što nije više predsednik“. Objašnjava da je problem u tome što je u jednom danu za nekoliko sati Izvršni odbor SDPS doneo odluku o njenoj smeni i izboru novog predsednika. „Čin moje smene je bio ogavan i neljudski, i sve se desilo bez ikakvog upozorenja“, kaže Milena Dosković. Na dodatno pitanje, ako je već čin njene smene bio „ogavan i neljudski“ zbog čega je prihvatila ponudu da bude potpredsednik Gradskog odbora SDPS, odgovara da je postojala dobra volja da ostane u partiji i da nastvi da radi i nakon smene, međutim sa novim rukovodstvom nije našla zajednički jezik.

„Meni je predsenik Izvršnog odbora ponudio mesto potpredsednika, ali kada sam otišla na razgovor sa novom predsednicom rečeno mi je da sam ja pod prismotrom i pod praćenjem i da ne mogu biti potpredsenik Gradskog odbora“, objasnila je Milena Dosković. Dodala je da je od nove predsednice saznala da joj je mesto predsednika Gradskog odbora obećano još pre sedam meseci. "To je podlo. Ali ne mislim da je njena lična krivica, verovatno je vrh stranke tako uputio", zaključuje Dosković.

Ona nije potvrdno odgovorila na pitanje novinara da li je smenjena i zbog toga što Gradski odbor, na čijem je čelu bila, ne vidi sebe u koaliciji sa SNS, ali je ponovila da je „jedan od razloga njene smene to što smo stalno kritikovali naš politički vrh zbog neispunjenih obećanja“.

Podsećam, pre sedam dana odlukom vrha SDPS-a za predsednika Gradskog odbora postavljena je advokat Dragana Terzić. Socijaldemokratska partija Srbije u Valjevu je deo vladajuće koalicije. Dosadašnja predsednica Gradskog odbora Milena Dosković je član Gradskog veća, dok SDPS u Skupštini grada zastupa odbornik Trajko Krstić. Valjevski odbor SDPS je u februaru 2014. godine, kada se raspala koalicija SPS i SNS na lokalnom nivou, podršku pružila SPS  i tako postala deo vladajuće koalicije.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 12 sati 29 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati 30 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 7 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara