Grad (foto: Đorđe Đoković)
Grad (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2016, 08:32

Socijalisti za sada bez kandidata za gradonačelnika

č: | fb:

Valjevski socijalisti su pripremili odborničku listu, spremno dočekuju datum raspisivanja vanrednih izbora, ali još uvek nemaju kandidata za gradonačelnika, čulo se na konferenciji za novinare. „Učinićemo sve da Valjevo ponovo bude grad pobednika“, poručio je potpredsednik valjevskih socijalista Đorđe Pavlović. On nije precizirao sa kojim ljudima će socijalisti praviti „Valjevo grad pobednika“, niti ko je kandidat za gradonačelnika.

„Kada budemo imali kandidata za gradonačelnika, svakako ćete biti obavešteni. Mi smo u srećnoj poziciji da imamo više kandidata koji bi apsolutno kvalitetno i dobro mogli da obavljaju funkciju gradonačelnika. Onog trenutka kada se dogovorimo i izabremo najboljeg, i to ne najboljeg samo među nama socijalistima, nego nekoga i van SPS-a, mi ćemo vas o tome obavestiti“, kaže Pavlović.

Na pitanje Kolubarskih.rs zar već nije odlučeno da to bude Dragan Jeremić, Đorđe Pavlović kaže da se o njemu najozbiljnije razmišlja i dodaje da je on jedan od kandidata. „Dragan Jeremić, kao predsednik Okružnog odbora i član Izvršnog odbora SPS-a, kao i direktor Gradske direkcije, svakako je jedna od najprominentnijih ličnosti u političkom životu Valjeva i svakako je jedan od potencijalnih kandidata valjevskih socijalista za gradonačelnika. Ali, mislim da nije trenutak da vam konkretno to kažemo“, zaključuje Đorđe Pavlović i ponavlja da će javnost o kandidatu valjevskih socijalista za gradonačelnika biti na vreme obaveštena.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

Socijalisti kažu da je odbornička lista na kojoj je 51 kandidat skoro završena i na njoj su isključivo oni koji „svojim imenom i prezimenom nešto znače“, bez obzira na to da li su članovi SPS-a, neke druge stranke ili nestranačka ličnost. „Mi ne razmišljamo o podeli odborničkih mandata po principu kvota, nego raznišljamo po principu ko nam donosi dobar rezultat, ko je kvalitetan i dobar kandidat. To što je neko član SPS-a ne znači i da će biti na listi“, tvrdi Pavlović.

Težište kampanje ili politička platforma valjevskih socijalista za predstojeće lokalne izbore zasnovana je na četiri stuba. Pavlović objašnjava da su ta četiri stuba zapravo najbolnije teme i najveći problemi, koje treba rešiti, sa kojima se društvo suočava, a to su nezaposlenost, poljoprivreda, siromaštvo. „Četvrti stub je čisto politički, a to je širenje optimizma, vraćanje nade i samopouzdanja Valjevcima, koji su sposobni, vredni, pametni, koji mnogo toga mogu sasvim sami“, kaže Đorđe Pavlović.

Valjevski socijalisti poručuju da će voditi pozitivnu kampanju u kojoj će dominirati ciljevi, ideje i program. Pzivaju sve učesnike kampanje ili kako reče, učesnike političke utakmice, na korektnost, pristojnost, da se ne stvara negativna atmosfera u gradu i da se nastavi tradicija korektnih kampanja i dobrih međuljudskih odnosa kakvi su bili prethodnih godina u Valjevu.

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati 49 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...