Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
13.09.2016, 09:31

Rekonstruisane ulice, sanirani mostovi, izostala hala sportova

č: | fb:

Prošlogodišnji prihod Gradske direkcije iznosio je 672,1 milion dinara, a najviše novca, blizu 260 miliona dinara, investirano je u puteve i ulice, dok je za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda utrošeno blizu 115 miliona dinara.

 

Prema izveštaju o radu ovog javnog preduzeća za 2015. godinu, koji su usvojili članovi Gradskog veća, od planiranih investicija jedino nisu nastavljeni radovi na izgradnji hale sportova, za koje je bilo opredeljeno 300 miliona dinara, nije realizovan projekat vodosnabdevanja Đerdapska –Rađevo selo, za koji je bilo namenjeno 10,5 miliona dinara i vodovod u Gornoj Kamenici u iznosu od deset miliona dinara.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, bivši direktor Gradske direkcije, objašnjava da je na „procenat realizacije programa uticalo to što nisu nastavljeni radovi na hali sportova, a nisu nastavljeni zbog kasnog rebalansa budžeta za 2015, zbog čega nije na vreme raspisan tender, tako da se odustalo od radova“.

"Kadaje reč o odustajanju od projekata vodosnabdevanja, jedan od razloga je to što Vodovod nije uspeo da završi neke poslove, a dodatni problem su napravila klizišta koja su se pojavila u Đerdapskoj ulici, koja smo morali da saniramo", objašnjava Jeremić.

 

Za uličnu rasvetu 45,4 miliona, za pranje ulica 35 miliona... za informisanje milion dinara

 

U izveštaju o radu Gradske direkcije za 2015. godinu piše da je na investiciono održavanje puteva potrošeno blizu 65 miliona dinara, investiciono održavanje ulica koštalo je 39,2 miliona, dok na izgradnju ulica potrošeno 30,7 miliona dinara. Radovi na pokrivanju bazena u Petnici koštali su skoro 17,3 miliona dinara.

 

Račun za uličnu rasvetu prošle godine je iznosio 45,4 miliona dinara, za čišćenje i pranje ulica izdvojeno je 35 miliona, košenje trave koštalo je 12,5 miliona, za zimsko održavanje ulica potrošeno je 9,8 miliona, održavanje i nabavka urbanog mobilijara košta 7,9 miliona, uklanjanje ambrozije je finansirano sa 6,5 miliona, a za sadnice i cveće potrošeno je skoro četiri miliona dinara.

 

Troškovi pošte, telefona, telefaksa i interneta u prošloj godini iznosili su oko 736 hiljada dinara, na reprezentaciju je potrošeno 283 hiljade, ili 100 hiljad manje nego 2014, dok su usluge informisanja i štampanja koštale milion dinara ili duplo više nego 2014. godine. Za stručne usluge (Nadzorni odbor), izdvojeno je 2,3 miliona dinara ili skoro 600 hiljada dinara više nego 2014. godine.

 

U Gradskoj direkciji u 2015. godini bilo je zaposleno 38 radnika, i to direktor i 35 radnika na neodređeno vreme, od kojih je jedan na neplaćenom odsustvu, a tri radnika su na određeno vreme. Prosečna neto zarada u Gradskoj direkciji prošle godine je iznosila oko 51.000 dinara, dok je plata direktora iznosila 74.600 dinara.

 

Nakon revizije finansijskog izveštaja Gradske direkcije za 2015. godinu, nezavisni revizor je izrazio mišljenje sa rezervom, što znači da je mišljenje u osnovi pozitivno sa dve sitne primedbe koje se odnose na prenos završenih investicija po okončanim situacijama, a ne po zaključenom ugovoru.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 43 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara