Svečano otkriven mural (foto: Đorđe Đoković)
Svečano otkriven mural (foto: Đorđe Đoković)
03.06.2017, 06:58

Mural i svečano otkriven i darovan gradu

č: | fb:

Puštanjem 35 narandžastih balona, brojanjem do 35 i skidanjem narandžaste trake, deca zaposlenih u kompaniji Bosis svečano su otkrila mural, na zgradi na Desankinom vencu, koji je Valjevu poklonila kompanija Bosis povodom 35 godina postojanja.

 

Andrej Žikić Artez i Marija Pantelić

Andrej Žikić Artez i Marija Pantelić (Foto: Đorđe Đoković)

Marija Pantelić iz kompanije Bosis kaže da mural, koji je naslikao umetnik Andrej Žikić Artez, pored umetničke vrednosti ima i poruku da je budućnost našeg grada i svih nas u našim rukama.

 

- Bosis proslavlja 35 godina poslovanja i ideja nam je bila da naš jubilej bude u znaku budućnosti. Mural, koji smo poklonili gradu, je samo jedna od naših akcija koja je posvećena lokalnoj zajednici. Nije slučajno tema konkursa za izbor murala bila Valjevo u budućnosti, niti je slučajno to što su baš mališani, deca naših kolega i njihovi drugari otkrili ovaj mural. Godišnjicu naše kompanije obeležavamo zajedo sa našim zaposlenima i klijentima i to u Istraživačkoj stanici Petnica, koja takođe obeležava 35 godina postojanja - rekla je Marija Pantelić.

 

Ona je poručila da ovaj mural treba da bude naš svakodnevni podsetnik da će budućnost biti onakva kakvu je sami izgradimo.

- Naša želja je, a to i jeste cilj svih naših aktivnosti, da se pokrenu inicijative kako bi se nešto promenilo, poboljšalo i unapredilo u gradu. Da se uključe i drugi, jer zajedničkim snagama možemo dosta toga da uradimo - dodala je.

Mural na zgradi na Desankinom vencu

Mural na zgradi na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Marija Pantelić u danu obeležavanja jubileja kompanije Bosis najavljuje nove akcije.

- S obzirom na to da naša kompanija ima sertifikate za društveno odgovorno poslovanje, u svom poslovanju imamo kategoriju koja se zove korporativno volontiranje. Zvuči kao volontiranje, međutim nije. Suština je da naši zaposleni imaju priliku da volontiraju u nekim akcijama koje su posvećene gradu, kulturi, umetnosti ili nekoj drugoj oblasti za koju se mi odlučimo, a da za to vreme primaju zaradu kao da su na poslu. Imali smo ideju da uredimo Trg dr Miše Pantića na Jadru, da tu posadimo i cveće, međutim iz nekih administrativnih razloga to nismo realizovali ovog proleća, ali nismo odustali. Nadam se da ćemo to uraditi na jesen ili na proleće sledeće godine - najavila je Marija Pantelić.

 

35 godina Bosisa

 

Valjevska kompanija Bosis je regionalni lider u proizvodnji štampane kartonske i kaširane ambalaže. Bosis je počeo kao mala kućna radionica za sito štampu 1982. godine, prvi izvozni posao napravio je 1985. godine, a u preduzeće prerastao 1990. godine i postao pouzdani dobavljač za ambalažu najvećih domaćih i svetskih kompanija za koje je do sada proizveo nekoliko milijardi kutija.

 

Nestle, Coca Cola, Heineken, Mann Hummel, Robert Bosch, Henkel, Nivea, Grand, Štark, Bambi, Polimark, Aleva, Carnex, Neoplanta i Knjaz Miloš su samo neki od Bosisovih klijenata koji su veoma zadovoljni visokim kvalitetom proizvoda koji stižu iz Valjeva.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 9 sati 12 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 6 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 14 sati 23 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara