Litija (foto: Đorđe Đoković)
Litija (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2017, 14:53

Slava Valjeva druge trojice

č: | fb:

Valjevo sutra proslavlja svoju slavu Duhovski ponedeljak – Druge Trojice. Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Vaskrsenja Hristovog, koja počinje u 8.30 časova, služiće episkop valjevski g. Milutin i australijsko-novozelandski episkop g. Siluan sa sveštenstvom.

 

Nakon liturgije će u 10.00 časova krenuti duhovska litija centralnim gradskim ulicama - Sinđelićevom, Karađorđevom i Ulicom vojvode Mišića do crkve Pokrova presvete Bogorodice gde će biti obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve. Tokom litije biće nošen delić moštiju vladike Nikolaja i svetinje iz Egine.

Građanima Valjeva skavu će čestitati gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. U kulturno-umetničkom programu u porti crkve Pokrova presvete Bogorodice nastupiće КUD Đerdan.

 

Izmenjen režim saobraćaja

 

Zbog duhovske litije, koja se organizuje u ponedeljak 5. juna, u sklopu obeležavanja slave grada Valjeva Duhovskog ponedeljka-Dugih Trojica, u periodu od 9.00 do 11.00 časova biće izmenjen režim saobraćaja u centru grada.

 

Fazno, u trajanju do 15 minuta, biće zatvarane ulice Sinđelićeva, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg (novog hrama), Karađorđeva i Vojvode Mišića do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice (stare crkve), tokom prolaska slavske litije.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 6 sati 9 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 11 sati 19 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara