Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2017, 12:03

U Valjevu bez problema, dok u nekim selima problema ima

č: | fb:

Zbog povećane potrošnje vode u gradu, nastao je problem u vodosnabdevanju pojedinih sela u okolini grada, u Beloševcu, Mrčiću, Punama i Klincima, saopšteno je iz valjevskog vodovoda, koji "čini sve napore kako bi se u tim selima obezbedilo plansko vodosnabdevanje".

 

U Vodovodu kažu da, i pored povećane potrošnje od 400 litara u sekundi koliko je iznosila juče, vode ima dovoljno i građani ne bi trebalo da strahuju. Ipak iz Vodovoda apeluju na racionalniju potrošnju vode.

 

Rukovodilac postrojenja za preradu vode na Pećini Irena Štulić kaže da je prosečna potrošnja vode u toku godine oko 320 litara u sekundi, dok se u letnjim periodima dnevna potrošnja u proseku kreće oko 450 litara u sekundi, dok maksimum iznosi preko 550 litara u sekundi.

 

- Ono što zabrinjava jeste podatak da je ovih dana u noćnim satima, i to u periodu od deset uveče do jedan čas iza ponoći, potrošnja vode bila preko 450 litara u sekundi, što navodi na zaključak da građani prekomerno troše vodi za zalivanje travnjaka, bašti i oplivanje betona, što ne bi trebalo da čine“, upozorava Irena Štulić uz apel sugrađanima da racionalno troše vodu, kako ne bi došlo do restrikcija.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 2 sati 34 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 7 sati 44 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar