Transfuziomobil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Transfuziomobil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2017, 06:57

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

č: | fb:

U okviru letnje kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi danas će u Valjevu od 9 do 15 časova biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

 

Na parkingu ispred bivše robne kuće biće stacioniran savremeni i klimatizovani transfuziološki autobus u kome zainteresovani Valjevci mogu da na bezbedan i siguran način daju krv i tako "ulepšaju dan sebi i drugima", što je moto akcije.

 

Letnja kampanja je aktivnost po opštinama i gradovima širom Republike Srbije, koja se realizuje u periodu od 08. juna do 05. septembra, jer je u tom periodu najveća potreba za krvlju. Istovremeno akcija se organizuje sa željom da posluži istinskoj promociji važnosti i značaja dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi, u novom transfuziološkom autobusu koji je opremljen svim potrebnim uređajima i opremom za bezbedno davanje i uzimanje krvi na terenu.

 

Zahvaljujući brojnim akcijama tokom cele odine koje se organizuju u Valjevu, kao i davaocima koji krv daju u prostorijama Službe za transfuziju, Valjevska bolnica je jedna od retkih u zemlji koja nema problema sa rezervama krvi.

 

"Tvojih pet minuta - nečiji ceo život", slogan je kojim Valjevce pozivaju da se uključe u današnju akciju organizatori Institut za transfuziju krvi Srbije i valjevski Crveni krst.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 15 sati 13 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara