Novogodišnji ukrasi i muškatle u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
Novogodišnji ukrasi i muškatle u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
17.12.2017, 10:53

Novogodišnji ukrasi i letnje muškatle

č: | fb:

Novogodišnji ukrasi postavljeni su juče, a jedan deo i danas, u Karađorđevoj ulici i na Gradskom trgu. Ukrasne jelke i novogodišnja rasveta krasiće Centar za kulturu i BID zonu. Zvezdice i pahuljice su pokačene na bandere javne rasvete sa kojih još uvek nisu ukonjene saksije sa osušenim i smrznutim muškatlama.

 

Zbog kasno raspisane javne nabavke za isporuku i montažu novogodišnje rasvete, Valjevo je, u odnosu na većinu gradova u Srbiji, okićeno sa manjim zakašnjenjem, dok je kašnjenje u odnosu na Beograd značajno.

 

Javna nabavka je raspisana krajem novembra, a ugovor je zaključen 8. decembra. Posao vredan skoro pet miliona dinara bez PDV-a dobila je beogradska firma "Maxwell group", koja ima rok od deset dana, od dana potpisivanja ugovora, da postavi novogodišnju rasvetu i ukrase.

 

Monteri su novogodišnje ukrase u Karađorđevoj ulici postavili juče, ne mareći mnogo za osušene i smrznute muškatle, jer "one nisu u njihovoj nadležnosti".

 

Novogodišnji ukras i muškatle

Novogodišnji ukras i muškatle (Foto: Đorđe Đoković)

Saksije sa cvećem je početkom leta postavila TR "Kuća na brdu" iz Kragujevca. Kako je u tenderskoj dokumentaciji naznačeno, nabavljač cveća je u obavezi da postavljene saksije i žardinjere ukloni po završetku sezone, a najkasnije do 1. decembra 2017. godine. Kragujevčani očigledno ne mare za tu svoju obavezu, ali ne mari ni JKP  "Vidrak", koje je raspisalo javnu nabavku za kupovinu i postavljanje cveća, a vrednsot tog posla je dva miliona dinara.

 

S obzirom na to da ni "Kuća na brdu" ni "Vidrak" ne mare za muškatle, kojima je sezona prošla a plaćene su pola miliona dinara, ostale su i u decembru da "prave gužvu" na banderam i "smetaju" novogodišnjoj rasvetii.

Muškatle na banderi pored zgrade Grada

Muškatle na banderi pored zgrade Grada (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nejasno je zbog čega niko iz Grada ili "Vidraka" nije pozvao "Kuću na brdu" i podsetio da je vreme da se uklone muškatle i da je to trebalo da urade do 1. decembra.

Osušene muškatle

Osušene muškatle (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 6 sati 56 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 12 sati 6 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara