Dobrivoje Grujičić (foto: Đorđe Đoković)
Dobrivoje Grujičić (foto: Đorđe Đoković)
19.01.2018, 07:53

Dobrivoje Grujičić ponovo potpredsednik SNS-a

č: | fb:

Potpredsednik valjevskih naprednjaka ponovo je dr Dobrivoje Grujičić, odlučio je sinoć GrO SNS-a, saznaju Kolubarske.rs u vrhu stranke.

 

Grujičić je za potpredsednika izabran, na predlog predsednika valjevskih naprednjaka dr Slobodana Gvozdenovića, umesto Borka Aleksića koji je stranačku funkciju izgubio nakon što je u septembru prošle godine smenjen sa mesta šefa kabineta valjevskog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

 

Aleksić je sa mesta šefa kabineta smenjen bez obrazloženja, a prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, tako je odlučio gradonačelnik "po preporuci" i to "vrha SNS-a", koji je nezadovoljan "nekim poslovima Borka Aleksića". A, samo 11 meseci ranije Aleksić je kao "nova energija SNS-a" izabran za potpredsednika valjevskih naprednjaka i to umesto dr Dobrivoja Grujičića, tadašnjeg direktora Opšte bolnice Valjevo.

 

Naime, Gradski odbor SNS-a je na sednici 3. oktobra izabrao dva nova potpredsednika stranke – Borka Aleksića i Miroslava Pimića, a smenjeni su dotadašnji potpredsednici dr Dobrivoje Grujičić i Janko Gagić, i to uz obrazloženje da je "vreme da se valjevski naprednjaci podmlade i dobiju novu energiju".

 

Na istoj sednici Gradskog odbora, iz istog razloga "dobijanja nove energije", odlučeno je da novi sekretar valjevskih naprednjaka bude ekonomski tehničar Marijana Stanojević, odbornica u Skupštini grada, umesto diplomiranog pravnika Mihaila Milutinovića, aktuelnog zamenika predsednika Skupštine grada.

 

"Podmlađivanje" Gradskog odbora podržao je i predsednik IO SNS-a Darko Glišić, koji je tada za Kolubarske.rs izjavio da je sugerisao predsedniku GrO Slobodanu Gvozdenoviću da novoizabrani potpredsednici treba da budu kredibilni i kadri da ponesu ni malo lak teret funkcije, ali i da ne sagore brzo u tom poslu.

"Da li je promena bila dobra, analiziraćemo već u februaru 2017. godine. Tada ćemo ocenjivati i predsednika valjevskih naprednjaka u smislu da li je njegov izbor bio dobar", rekao je u oktobru 2016. godine za Kolubarske.rs Darko Glišić.

 

Podsećanja radi, recimo još i to da je 19. oktobra 2016. godine ili 16 dana nakon što je smenjen sa mesta potpredsednika GrO SNS-a, dr Dobrivoje Grujičić podneo ostavku na mesto direktora Opšte bolnice u Valjevu iz, kako je rečeno, zdravstvenih razloga.

 

Inače, dr Dobrivoje Grujičić je bio i predsednik valjevskih naprednjaka do maja 2013. godine kada je za poverenika SNS-a u Valjevu postavljen dr Milan Marković.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 46 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.