Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
05.07.2018, 08:47

DS: Polako svi tonemo u propast

č: | fb:

U Valjevu je već šest godina na vlasti koalicija SNS i SPS, a za to vreme ništa nije uspela da uradi u gradu, smatraju valjevske demokrate uz podsećanje da se 2. jula navršilo tačno šest godina kako ova koalicija vlada Valjevom bez ijednog rezultata.

 

Slobodan Pavlović, predsednik GrO DS, kaže da su demokrate očekivale da će se valjevska vlast povodom šeste godišnjice oglasiti i održati konferenciju za novinare na kojoj bi predstvila šta je sve urađeno, a šest godina je veliki period.

 

- Ulazimo u sedmu godinu njihove vladavine i detete koje je rođeno u to vreme sad je krenulo u školu. Da su počeli da grade metro verovatno bi ga završili. Pre dolaska na vlast mnogo su obećavali i brojne radove najavljivalli. Narod je očekivao da će sve biti med i mleko, dolazi nova vlast, donosi promene i eto nama lepšeg života. Međitim očekivanja su izneverena, a obećanja neispunjena", rekao je Pavlović. 

 

Jedno od obećanja bilo je da će, ukoliko ne oporave Srbijanku, dovesti jednog prerađivača voća koji će okupiti sve poljoprivredne proizvodjače.

 

- Tih prerađivačkih kapaciteta nema, ali ima niskih cena maline, šljive, kupine, višanje. Obećali su investitore sa novim fabrikama, a evo za šest godina nema novog investitoa, nema nove fabrike. A da vas podsetim, DS je za vreme svoje vlasti u Valjevo doveo tri velika investitora: "Vali", "Gorenje" i "Austroterm!. Kupili su placeve za novu indstrijsku zonu, ali još uvek nije infrastrukturno oprmljena, pa sve i da neko želi da dođe nema gde. Najavili su izgradnju puta M-4 ka Koridoru 11, i govorili su da je izgradnja te saobraćajnice samo pitanje dana. A realnost je da još uvek nema ni idejnog projekta, pa samo za to treba dve godine najmanje - naveo je Pavlović. 

Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Govoreći o najavama valjevske vlasti o tome da će poboljšati rad javnih preduzeća i ustanova, Slobodan Pavlović tvrdi da su i tu izostali rezultati i da se sve svodi na prazna obećanja, a javna preduzeća nikada gore nisu funkcionisala. "Ulice najbolje pere kiša", rekao je predsednik valjevskih demokrata. On je podsetio na dve velike investicije za vreme vladavine demokrata; izgradnja toplovoda i obdaništa "Vidra" u Gradcu.

 

- Ovo je šest godina praznih priča i neispunjenih obećanja. Šest godina se priča o izborima, šest godina se otvara već otvoreno, šest godina se slave neki prethodni uspesi, a uspeha nema. Nema investitora, nema novih investicija, nema novih radnih mesta, nema novih infrastrukturnih objekata. Vrtimo se u krug i polako svi tonemo u propast. Vreme će pokazati da je ovo jedna od najgorih vlasti koja je bila na čelu ovog grada - rekao je Slobodan Pavlović, predsednik valjevskih demokrata, verujući da će na narednim izborima građani znati da prepoznaju one koji su obećavali, one zahvaljujući kojima danas žive loše i da će ih zbog toga na izborima kazniti!

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 16 sati 23 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...