Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2019, 08:55

U Valjevu se i dalje šeta, sugrađani nemojte odustajati

č: | fb:

Na jedanaestom protestu "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" u petak, 19. aprila na Desankinom vencu od 19.30 časova govoriće poslanik Srđan Miliovojević i Konstantin Samofalov funkcioner SDS-a.  


Protestna šetnja će potom krenuti ulicama Vojvode Mišića, Pantićevom, Uzun Mirkovom, Karađorđevom do Gradskog trga.

 

"Ovo okupljanje je važno da poručimo svima da je u Valjevu ostalo građana sasvim dovoljno da potvrde da je narod u velikom broju nezadovoljan sadašnjom vlašću. Ovo okupljanje je važno i zbog svih onih građana koji su pognute glave, ucenjeni poslom, morali da krenu put Beograda na veliki miting dokazivanja i samoohrabrenja vladajuće koalicijie!

 

I ovo okupljanje i šetnja su prilika da poručimo svim našim sugrađanima da se borimo i za njihova prava, jer to su zajednička prava demokratskog sveta! A to je da svojom voljom biramo vlast, svojom voljom biramo gde ćemo ići i šta ćemo raditi, a na državi je da nam obezbedi uslove za normalan život i rad!", navode organizatori u pozivu za današnje protestno okupljanje.

 

Dodaju da će sa ovog skupa poslati nedvosmislenu poruku da oni koji su protiv vlasti, nisu neprijatelji države, fašisti, nasilnici, siledžije i kako nas sve vlast ne naziva, već obični, razočarani građani, koji polako gube sve, osim dostojanstva, jer samim tim što ćemo se u petak naći na ulicama Valjeva, dokaz je da smo sačuvali dostojanstvo. To je poruka i za one koje je muka naterala da zanemare svoje dostojanstvo, da ćemo se mi, mirnim, demokratskim putem izboriti i za njih. 

 

"Mi, građani, nismo neprijatelji i ne dozvoljavamo da nas vlast deli i zavađa. Mi smo svi u istoj poziciji, samo nam se razlikuju metode preživljavanja. Građani koji u petak, od 19. 30 dođu  na Desankin trg pokušavaju da promene sistem na dobrobit svih", navodi se u pozivu koji je upućen svim građanima Valjeva da se pridruže jedanaestoj šetnji "Valjevo bez straha".

Aktuelno