Irena Matić u angiosali
Irena Matić u angiosali
08.08.2014, 10:59

Angiosala počinje da radi krajem avgusta

č: | fb:

Angiosala u Valjevskoj bolnici bi trebalo da počne da radi krajem avgusta, rekao je za Kolubarske.rs direktor te ustanove dr Dobrivoje Grujičić. Zbog kvara rendgen cevi za čiju je popravku potrebno preko 7 miliona dinara, koje treba da obezbedi Ministarstvo zdravlja Srbije, angiosala je prestala da radi 28. jula.

- Simensovi serviseri su 1. avgusta napravili zapisnik koji smo zajedno sa odgovarajućom dokumentacijom juče poslali u Ministarstvo zdravlja, s tim što sam i kontaktirao sa državnim sekretarom jer to mora da prođe kroz odgovarajuću komisiju. Dobio sam informaciju da će komisija zasedati krajem avgusta, tako da očekujemo da se taj problem tada i reši. Sve takve i slične probleme rešavali smo uz pomoć Ministarstva zdravlja, ali ne možemo ništa raditi dok ne dobijemo saglasnost komisije, takva je procedura, a nakon toga nam sledi javna nabavka. Cev koja je u kvaru i zbog čega ne radi angiosala, je zamenjena u martu prošle godine i tada je koštala 7 miliona i 100 hiljada dinara – kazao je dr Dobrivoje Grujičić.

U narednom periodu pacijenti sa akutnim infarktom će u Valjevskoj bolnici biti zbrinjavani konzervativno, a za ostale procedure koje se rade u angiosali biće upućeni u Klinički centar Srbije. Angiosala, u kojoj se zbrinjavaju pacijenti zapadne Srbije, otvorena je pre četiri godine, u opremanje je uloženo oko 100 miliona dinara, a valjevski lekari su uspeli da spasu 1.000 života. 

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Dobrivoje Grujičić kaže da su svi ostali dijagnostički aparati u funkciji, pre svega skener i magnetna rezonanca, koji su prošle godine zbog kvarova bili u havarijskom režimu rada.

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 9 sati 28 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 7 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara