Miloš Pavić (foto: Đorđe Đoković)
Miloš Pavić (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2014, 13:02

Obućina više nije odbornik

č: | fb:

Zbog partijske nediscipline Vojkan Obućina više nije odbornik Pokreta za Valjevo u Skupštini grada, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

- Posle više razgovora  o tome da je neaktivan, da ne dolazi na sednice Skupštine grada, koje je napuštao pre završetka, niti je u lokalnom parlamentu zastupao stavove Pokreta, Vojkan Obućina je obećao da će vratiti mandat odbornika da bismo ga zamenili drugim članom. Kako to do danas nije učinio, Izvršni odbor Pokreta odlučio je da Obućina više ne bude odbornik u lokalnom parlamentu - objasnio je Miloš Pavić, potpredsednik Izvršnog odbora i dodao da će o njegovom daljem statusu i članstvu odlučiti Skupština Pokreta za Valjevo.

Govoreći o postavljanju Svetlane Janković Beljanski za pomoćnika gradonačelnika za socijalna i humanitarna pitanja Pavić je naveo to kao pozitivan primer.

- Dobro je to što je osoba ženskog pola i lice sa invaliditetom izborana  baš na radno mesto lica koje razume potrebe tih sugrađana – kazao je Pavić i istakao njenu veliku ulogu u brojnim aktivnostima i dosadašnjem zalaganju za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom.

Pavić je još jednom ukazao na problem malog broja pristupnih  rampi koje su postavljene na ulaze javnih institucija kao i na  ivičnjake i raskrsnice koji nisu prilagođeni osobama sa invaliditetom. Urbanistima je poručio da prilikom davanja saglasnosti za radove na objektima, obavezno u projekte uvrste izradu rampi.

Miloš Pavić je rekao da je reakcija Štaba za odbranu od poplava u Valjevu bila dobra i efikasna, kao i trud građana koji su pomagali na nasipima, ali da se moglo delovati više preventivno, u smislu podizanja zaštitinog bedema pre izlivanja Kolubare na mostu kod Jadra.

- Sada je potrebno tražiti dopunska sredstva ili donacije za obnovu i bolje uređenje korita reke Kolubare kroz grad, koje je u sadejstvu sa branom u Rovnima odigralo veliku ulogu u prihvatanju velike količine vode i smanjenju poplavnog talasa, kao i njenih pritoka Obnice i Jablanice – rekao je na konferenciji za novinare Pokreta za Valjevo Miloš Pavić.

 

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 14 sati 5 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 14 sati 4 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 10 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...