Prijemu za maturante na Belom dvoru (foto: www.kraljevinasrbija.rs)
Prijemu za maturante na Belom dvoru (foto: www.kraljevinasrbija.rs)
02.08.2019, 07:10

Učenica iz Valjeva dobitnica besplatnog školovanja na ITAcademy

č: | fb:

Mirjana Panić, učenica Poljoprivredne škole sa domom učenika "Valjevo" je među 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske, koji su dobili besplatno školovanje na ITAcademy.

 

Najbolji đaci izabrani su po selekciji kompanije LINK group kao partnera Fondacije Nj.K.V. prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića na prijemu za preko 600 đaka generacije.  

 

Vest o otvorenom konkursu finansijske podrške objavljena je krajem juna na svečanom prijemu za maturante na Belom dvoru, koji se održava već osamnaestu godinu zaredom, a najbolje đake su ugostili prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina.

 

Svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma u kojima su imali zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje.

 

"I ove godine je vladalo veliko interesovanje za IT obuke i nije bilo nimalo lako odabrati 30 najinspirativnijih pisama", saopšteno je iz kompanije LINK group.

 

Izabranim učenicima besplatno školovanje biće uručeno na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru u septembru 2019. godine. Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koji žele da završe, a ukoliko budu imali bilo kakvih nedoumica, mogu dobiti stručne konsultacije prilikom odabira programa. Prošle godine je među odabranim đacima generacije vladalo veliko interesovanje za Frontend kurs, koji su pohađali u okviru Frontend JavaScript Development programa.

  

"Sa ovakvim akcijama želimo da podstaknemo i druge kompanije da se aktivno uključe u stipendiranje najboljih đaka kako bismo im zajedničkim snagama pomogli da sticanjem znanja postanu konkurenti na tržišu rada i dodatno motivisali da budu što uspešniji", navode iz kompanije LINK group.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 15 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...