Prostor za dečje igralište (foto: Đorđe Đoković)
Prostor za dečje igralište (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2019, 06:52

"Kolubara 2" dobija novo dečje igralište do kraja godine

č: | fb:

Radovi na izgradnji dečjeg igrališta u naselju Kolubara 2, za koje je novac obezbeđen iz državne kase, trebalo je da počnu 1. oktobra sa rokom završetka 23. decembra. Na javnoj nabavci, koju je raspisao grad Valjevo u avgustu, posao je dobila mionička firma Edifikator.

(Foto: DjordjeDjokovic)

 

Ovo dečje igrališe, koje će biti na samom ulazu u valjevsko najveće naselje, je kako je rečeno prilikom posete Valjevu minsitarke Slavice Đukić Dejanović, "još jedna donacija Kabineta za populacionu politiku i demografiju koje je u prethodne dve godine izdvojilo oko 16 miliona dinara za unapređenje nataliteta i populacione politike Valjeva".

Prostor za dečje igralište

Prostor za dečje igralište (Foto: Đorđe Đoković)

Animacija budućeg izgleda igrališta

Animacija budućeg izgleda igrališta

 

Vrednost radova, u okvru kojih je postavljanje škarpe za penjanje i dva tobogana, brda sa tunelima i lavirinta, kao i postavljanje novog mobilijara – klupa i kanti, je oko 5,5 miliona dinara sa PDV-om.

 

Novo igralište imaće blizu 1.200 kvadrata travnate površine; plato i staze biće obložene behaton pločama, koje će biti postavljene i u lavirintu i travi. Prema projektnoj dokumentaciji, umesto osušenog i bolesnog drveća trebalo bi da bude zasađeno novo, i to tridesetak stabala i nekoliko stotina žbunastog rastinja.

Prostor za dečje igralište

Prostor za dečje igralište (Foto: Đorđe Đoković)

Animacija budućeg izgleda igrališta

Animacija budućeg izgleda igrališta

 

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku dr Slavica Đukić Dejanović, koja je pre sedam dana posetila Valjevo, rekla je da će "igralište u valjevskom naselju biti mesto na kome će se deca igrati, učiti se kompeticiji, ljubavi i sportskim aktivnostima". Ona je, kako je bilo najavljeno u pozivu medijima, trebalo da obiđe "dečje igralište" u Kolubari 2, međutim obilazak je izostao.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 24 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...