Registracija Prijava preko FB
Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
Doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2020, 08:00

Došla nam je i Srpska nova godina

č: | fb:

U Valjevu je dočekana i Srpska nova godina. Na Gradskom trgu dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru sačekalo je stotinak Valjevaca uz Divlji kesten i vatromet u ponoć, koji se "čuo", ali se zbog guste magle nije video.

Doček Srpske nove godine

Doček Srpske nove godine (Foto: Đorđe Đoković)

 

Doček Srpske nove godine

Doček Srpske nove godine (Foto: Đorđe Đoković)

I za doček Srpske nove godine izostala je novogodišnja čestitka gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića. Na bilbordu postavljenom ispred Gradske uprave uz najavu za koncert piše - tačno u ponoć vatromet i novogodišnja čestitka. Doduše nije precizirano ko će čestitati, ali se podrazumeva da će to učiniti neko od gradskih čelnika.

 

Međutim, tačno u ponoć samo je Igor Starović pevač Divljeg kestena malobrojnim građanima, koji su bili na Gradskom trgu, čestitao Srpsku novu godinu.

Igor Starović

Igor Starović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru organizovali su grad Valjevo i Turistička organizacija, koji su pozvali Valjevce da dođu na Gradski trg 13. januara, ali nisu najavili da će uz muzički program biti obezbeđene i besplatne pljeskavice.

Besplatne pljeskavice

Besplatne pljeskavice (Foto: Đorđe Đoković)

Mnogi nisu znali da su pljeskavice besplatne, a obaveštenje da jesu i da je to poklon Grada, je "sramežljivo" zalepljeno sa strane na ceradu i ogradu improvizovanog kioska, koji je postavljen na trotoaru uz Karađorđevu ulicu.

Besplatne pljeskavice

Besplatne pljeskavice (Foto: Đorđe Đoković)

Pozdravljamo gest gradskih čelnika da narodu obezbede besplatne pljeskavice za doček Srpske nove godine. Ali da gradonačelnik ima kreativniji marketinški tim, sigurno bi ga posavetovao da Grad raspali roštilj, kupi 100 kilograma ćevap mesa i 1000 lepinja. I da čelnici grada, Slobodan Gvozdenović i Mihailo Milutinović sa saradnicima, peku roštilj i uz osmeh sugrađanima dele pljeskavice u lepinji.

 

Svojim korpulentnim pojavama zadobili bi simpatije i presudne političke poene, umesto što su gubili vreme "Kod Laze" na Platanima. Bilo bi i jeftinije i efektnije. I izbore bi glat dobili! Ovako...?!

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 7 sati 2 minuta

Narode moj

"Kao što od nesposobnog i neiskusnog sudije ne možemo očekivati pravedne presude, tako se ne može očekivati da narod koji je pun zabluda  i neznanja bude, osim u retkim slučajevima, razborit i...

Aleksandar Kovačević, Gala, Nkika i Milorad Ratković (foto: Đorđe Đoković)
Bogojevljensko plivanje za Časni krst Pre 1 dan 2 sati

Pobednik Aleksandar Kovačević

Šesnaestogodišnji Aleksandar Kovačević, učenik valjevske Tehničke škole, osvojio je Časni krst na tradicionalnom "Bogojavljenskom plivanju za Časni krst", koje je održano po deseti put na brani...  · 2 komentara