Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2020, 13:50

Devojka na infektivnom odeljenju zbog sumnje na korona virus

č: | fb:

Mlađa ženska osoba smeštena je na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Valjevu, u izolacionoj jedinici, zbog sumnje da bi mogla biti zaražena korona virusom.

 

Kako nezvanično saznaju Kolubarske.rs, devojka stara 17 godina je iz Uba, a pre nedelju dana se vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila. U valjevskom Zavodu za javno zdravlje su nam potvrdili da je jedna mlađa osoba smeštena u Opštu bolnicu Valjevo zbog sumnje da je zaražena korona virusom. 

 

Kako nam je rečeno, epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje su uzeli uzorke materijala radi analiza koje će se obaviti na Institutu za virusologiju "Torlak" i očekuju se rezultati, nakon čega će biti poznato da li je u pitanju korona virus.

 

Direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo dr Marija Gavrilović kaže da je očekivano da se korona virus pojavi i na teritoriji Kolubarskog okruga, s obzirom na to da je respiratorni i da se od toga ne može pobeći.

 

Ona naglašava da su preduzete sve mere zaštite, a što se tiče ovog slučaja sumnje na korona virus, kaže da je devojka primljena danas u Opštu bolnicu Valjevo, kao i da su prilikom prijema sve procedure ispoštovane, i da se sada čeka rezultat sa Instituta za virusologiju "Torlak".

 

Nakon objave ove vesti, dobili smo novu informaciju od dr Marije Gavrilović, koja nam je rekla da je devojka "zbog procedure upućena na Infektivnu kliniku u Beograd". 

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Srbija uvodi tri nove mere Pre 12 sati 12 minuta

Vučić: Neke mere oštrije, neke lakše

Policijski čas u dane vikenda, od subote u 13 časova do ponedeljka u 05 časova ujutro, više od dvoje ljudi ne može da se okupi na jednom mestu i treća mera je šetnja kućnih ljubimaca od 23 do 01 čas.  · 5 komentara