Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2020, 11:32

Muzička škola otvara vrata za prvake

č: | fb:

Valjevska muzička škola i u vremenu koronavirusa i vanrednog stanja u zemlji, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2020/2021. godini.

 

Ove godine, MŠ "Živorad Grbić" raspisuje konkurs za prijem ukupno 129 učenika u prvi razred  osnovne muzičke škole i to:

 

  • 92 učenika – Matična škola Valjevo
  • 23 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica
  • 14 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

 

Sva deca uzrasta od devet godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba

 

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradiconalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

 

Valjevska muzička škola će u junu organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred  osnovne muzičke škole, a u školskoj 2020/2021. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 "pripremnjaka" uzrasta 8 godina i mladji i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

 

- MŠ "Živorad Grbić" je škola koja je i pored činjenice da nije "obavezna", a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu -kaže idirektorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Suzana Radovanović Perić

Suzana Radovanović Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Objašnjava da ono što ovogodišnji prijemni ispit razlikuje od onih prethodnih, jeste činjenica da zbog vanrednog stanja ove godine nije realizovana promotivna kampanju škole koja predviđa direktan kontakt sa potencijalnim budućim đacima, mogućnost da uživo čuju i upoznaju instrumente koji se uče u nškoli i čuju priču o svemu onome što čini život naše institucije.

 

- Prethodnih godina, zahvaljujući odličnoj saradnji sa osnovnim školama i kulturnim institucijama, mi smo kreirali brojne koncerte edukativong karaktera, na kojima smo promovisali talenat naših učenika i ujedno "privlačili" brojnu decu za upis u muzičku školu. Ovog proleća, na žalost, to nije moguće, ali zahvaljući internet eri u kojoj  živimo, MŠ "Živorad Grbić" će u maja kreirati promo kampanju osnovne muzičke škole na fb stranici škole, Sajtu škole i u valjevskim medijima. Takođe, ove godine, svi zainteresovani za osnovno muzičko školovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 25. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs). Sam prijemni ispit za OMŠ i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, u periodu od 8. do 15. juna - kaže Suzana Radovanović Perić.

 

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu a oni malo stariji, pesmu po slobodnom izboru. 

 

Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla [email protected].

 

 

 

Aktuelno