Registracija Prijava preko FB
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
30.06.2020, 09:43

U Lajkovcu, Ljigu i Ubu zarade veće nego u Valjevu

č: | fb:

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u aprilu je iznosila 51.933 dinara, što je ispod republičkog proseka koji je iznosio 58.932 dinara.

 

Prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku, prosečna plata u Kolubarskom okrugu, isplaćena u avgustu, bila je oko 53.280 dinara.

 

Najplaćeniji su Lajkovčani sa prosečnom zaradom od 69.277 dinara, slede Ljig sa 53.961 i Ub sa prosekom od 53.270 dinara. Manje od zaposlenih u Valjevu zarađuju u Mionici, gde je prosek iznosio 46.120 i Osečini sa aprilskim prosekom od 45.467 dinara.

 

Prema podacima Zavoda za statistiku, prosečna zarada isplaćene u aprilu u javnim preduzećima je iznad republičkog proseka. Zaposleni u javnim lokalnim preduzećima su u proseku zaradili oko 59.133 dinara, dok su zaposleni u administraciji lokalne samouprave u avgustu zaradili u proseku 55.820 dinara.

 

Prosečna zarada isplaćena u avgustu u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite iznosila je oko 67.174, dok je prosečna zarada zaposlenih u obrazovanju i kulturi bila 62.140 dinara.

 

 

 

Aktuelno

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 9 sati 8 minuta

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 20 komentara

Poklon zaštitne maske za valjevske medije (foto: Kolubarske.rs)
Skromna, ali pomoć vredna pažnje Pre 15 sati 7 minuta

UNS poklonio zaštitne maske i valjevskim medijima

Udruženje novinara Srbije poklonilo je 10.000 zaštitnih maski redakcijama medija u Srbiji. "To je skromna pomoć za sve koji su zaposleni u medijima bez obzira na to da li su novinari, snimatelji,...

Postavljena šatra u Jovanji (foto: Đorđe Đoković)
Uprkos širenju zaraze koronavirusa Pre 15 sati 59 minuta

Održava se "Exit u Jovanji" na Ivanjdan

Uprkos širenju zaraze koronavirusa, u Valjevu će biti održan Ivanjdanski vašar u Jovanji. Zavod za javno zdravlje zahteva od gradskog Kriznog štaba da se odlože svi skupovi i proslave zbog...  · 15 komentara