Registracija Prijava preko FB
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
08.07.2020, 08:31

U Valjevu još 20 osoba pozitivno na koronavirus

č: | fb:

U Valjevu je još 20 osoba pozitivno na COVID-19, tako da je ukupan broj obolelih 339, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 7. jula.

  

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Ubu, Mionici i Lajkovcu su potvrđena po dva nova slučaja i jedan u Ljigu, tako da je u Kolubarskom okrugu ukupno obolelo 447 osoba. Najviše u Ubu 38, slede Lajkovcu 37, Mionica 35, Ljig 15 i Osečina 12 obolelih od novog koronavirusa.

 

U Valjevu je u utorak, 7. jula, na prisustvo koronavirusa testirano 100 osoba.

 

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Valjevo hospitalizovano je osam pacijenata iz Valjeva, pet iz Uba i po jedan iz Lajkovca i Ljiga, dok je u kućnoj izolaciji 130 zaraženih iz Valjeva.

 

Za četiri dana uzeto 342 brisa, rezultati još nisu stigli!

 

Na sednici Stručno-operativnog tma koja je održana u utorak 7. jula, na kojoj je predloženo uvođenje vanredne situacije u Valjevu, direktor Zavoda za javno zdravlje Valjevo dr Marija Gavrilović je naglasila da za period od 03. do 06. jula 2020. godine, kasne rezultati laboratorijskih ispitivanja uzeta 342 brisa sumnjivih i verovatnih slučajeva.

 

"Dobijanje navedenih  izveštaja ne zavisi od Zavoda, već od laboratorija koje se često menjaju Torlak, Batut, Batajnica, Šabac i drugi, i tek kada se izveštaji pojave u COVID-19 bazi Zavoda za javno zdravlje ima podatke o laboratorijski potvrđenim slučajevima, te smo zbog toga predložili odlaganje skupova i proslava, posebno u zatvorenom jer je kontrolisanje sprovođenja mera otežano", rekla je dr Gavrilović.

 

Analizom dostavljenih dnevnih izveštaja od 3. jula  o izvršenih 579 pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja i 188 pregleda u Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo i 425 istraženih kontakata sa pozitivnim licima ZZJZ Valjevo, kao i podatkom da se na infektivnom odeljenju nalazi osam pozitivnih pacijenata, a na pulmo-prekovid nalazi se 21 pacijent kao i da je osam pacijenata sa težom kliničkom slikom preveženo na tercijerni nivo Stručno operativni tim za zaštitu i spasavanje od epidemija, Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i direktor Zavoda za javno zdravlje epidemiolog dr Marija Gavrilović su aktuelnu epidemiološku situaciju ocenili kao preteću te je predloženo da se proglasi vanredna situacija na području grada Valjeva u cilju sprečavanja i suzbijanja navedene epidemije s obzirom da donete obavezujuće mere Štaba nisu dale očekivane rezultate", navodi se u izveštaju Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 59 minuta

U Valjevu novozaraženih 22

U Valjevu je još 22, a u Kolubarskom okrugu još 30 pozitivnih na koronavirus. Preminule su još dve osobe u Mionici. Hospitalizovano je 99 pacijenata. prethodni dan u kolubarskom okrugu testirano je...  · 2 komentara

Ljubinko Andrić, Dragan Bogdanović i Nebojša Tadić (foto: )
Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica Pre 20 sati 22 minuta

“Pravda i žrtve mogu biti namireni jedino istinom”

U Valjevu je nedavno formiran skupštinski Anketni odbor za otkrivanje tajnih grobnica na teritoriji Valjeva. "Nije ideološka komisija, nije istražni organ,organ, a najmanje je sud", rekao je na...  · 11 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Obeležen Dan opštine 16.01.2021

Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković,...