Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2015, 16:55

Metalac uspešniji na Pećini

č: | fb:

Prvoligaš iz Gornjeg Milanovca, čiji je trener nekadašnji igrač (i trener) Budućnosti, Vladica Petrović poreklom Osečanac, bio je danas uspešniji u kontrolnoj utakmici na Pećini. Metalac je pobedio Budućnost-Krušik sa 3:2 (3:0) pred stotinak gledalaca po hladnom vremenu. Gostima je ovo bila generalna proba pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi Srbije i gostovanje u Lazarevcu, a o njihovim ambicijama svedoči i činjenica da su pre nekoliko dana u Čačku bili bolji od superligaša Borca, kojeg su savladali sa 3:0.

Milanovčani su pobedu obezbedili u prvih 45 minuta, kada su realizovali gotovo sve prilike koje su stvorili uz podatak da je škripalo u odbrani valjevskog srpskoligaša, a ni golman Vojisavljević nije se proslavio, pa stoji ocena Dejana Nikoliuća, trenera FK Budućnost-Krušik, kako je njegov tim „sam sebi dao dva gola“!

Strelci za Metalac bili su Merdović u 29, Ćirković u 33. i Đenić u 40. minutu igre. U drugom poluvremenu Valjevci su bili čvršći, organizovaniji, preduzimljiviji. Uspostavili su ravnotežu na terenu, stalno su npadali, pa su postigli dva gola – preko Čočovića iz slobodnog udarca u 49. i A. Ilića u 75. minutu susreta. Oba trenera, Petrović i Nikolić, izvršili su po nekoliko izmena u drugom poluvremenu.

„Koliko sam blizu tima za prolećni deo prvenstva Srpske lige Zapad? Imam dve – tri dileme jer i nemam mnogo toga da biram“, rekao je Kolubarskim.rs posle utakmice Dejan Nikolić.

On ne može da se pomiri sa činjeniucom da Aca Đukić nije registrovan za Budućnost-Krušik zbog greške klupske kancelarije „a mnogo bi značio, i kao igrač i kao vođa na terenu“. Otuda i činjenica da Đukić trenira sa matičnim klubom, a i danas je ušao u igru pri kraju susreta!

Čini se da Nikolić još nije „spakovao“ odbrambenu liniju bekova, gde se, utisak je, mladi Đermanović bolje snalazi od Stjelje, za desnog bočnog konkurišu Đorđević i Kosić, dok je trenutno tandem „štopera“ Gentić – A. Ilić, a iskusni Jevtić je sada na klupi. Vojisavljević je branio svih 90 minuta, a Ranković je, izgleda, daleko od tima i zbog nediscipline na prijateljskoj utakmici u Osečini (2:1), kada je posle gola primljenog iz slobodnog udarca sa 30-tak metara, na primedbu trenera, nesportski i nevaspitano uzvratio zbog čega je bio udaljen iz ekipe!

Za vezni red takođe ima nekoliko kandidata. Čini se da su kapiten Rašević i Čočović sigurni, kao i S. Ilić, Đurić je ozbiljno nameće, dok su problemi u špcu napada gde će se Baljak, Milošević i Nešić boriti za mesto u startnoj postavi. Baljak izgleda ima predost zbog toga što je „bonus“ igrač (mlađi od 20 godina).

Utakmicu sa Metalcem danas su počeli: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, A. Ilić, Stjelja – Kosić, Čočović, Milinković, Rašević, A. Ilić, Baljak. U drugom poluvremenu igrali su još Đermanović, Jevtić, Đurić, Milošević, Nešić i Đukić, dok su na klupi bili i Ranković, Prokić, Milivojević, Stevanović i Jovanović.

Valjevski srpskoligaš bi u sredu, najverovatnije u SC „Matić“ na Ubu, trebalo da igra sa Sopotom, pošto je lajkovački Želja otkazao ranije dogovorenu utakmicu, a tu je i Kup susret sa Radničkim. Prvenstvo se nastavlja 14. marta, a prvi protivnik je Jošanica iz Novog Pazara u Valjevu.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 sati 9 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...