Intervencija golmana gostiju (foto: Đorđe Đoković)
Intervencija golmana gostiju (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2015, 18:02

Polovičan uspeh ekipa Kolubarskog okruga

č: | fb:

U današnjem, 20. kolu Srpske lige Zapad klubovi Kolubarskog okruga postigli su polovičan uspeh – Budućnost-Krušik je kao domaćin podelila bodove sa Poletom iz Ljubića, Jedinstvo je na Ubu pobedilo kragujevačku Šumadiju, dok je lajkovački Železničar poražen od lidera u Loznici.

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Na stadionu „Krušik“ viđena je borbena utakmica sa dosta trčanja i puno duela, posbno u prvih 45 minuta. Tada su domaći imali dve poluprilike – jednom su štoperi gostiju nespretno intervenisali i zatresli prečku svoga gola, a gosti su u 42. propuistili izglednu šansu za vođstvo, kada je Stojić šutirao pored leve stative gola Vojisavljevića.

U nastavku, pao je tempo, igralo se rastrzano, pa se sve svodilo na česte prekide. Ipak, u finišu susreta, Budućnost-Krušik je preko Miloševića u tri navrata, ali i Baljka, mogla do pobede. Jednom je udarac Miloševića, na centaršut Baljka, zaustavila stativa vrata golmana Čabarkape.

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevci igraju čvrsto sa idejom da najpre obezbede svoj gol, a danas je slično igru postavio i trener gostiju Božović, koji predvodi ekipu sastavljenu od momaka koji su prošli fudbalsku školu čačanskog Borca. Nedostatak pravog špic igrača u valjevskoj ekipi sve je uočljiviji, a rokade u timu, često uzrokovane kartonima i povredama, više liče na „rulet“ po sistemu „neće li se kome, ipak, posrećiti“.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – A. Ilić, Gentić, Stevanović, Stjelja – Jevtić, Čočović (Milinković), Rašević – Nešić (Milošević), A. Ilić – Baljak.

Šansa za Budućnost Krušik

Šansa za Budućnost Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Golom Lazara Petraševića, postignutom u 34. minutu, Jedinstvo je kao domaćin pobedilo Šumadiju iz Kragujevca. Petrašević je, međutim, u 64. minutu, istegao mišiće zadnje lože, pa će odsustvovati oko mesec dana, a taman je ušao u golgetersku formu. Šansu utakmice propustio je iskusni Ranković, kada je sa tri metra sam glavom šutirao preko prečke, te je do kraja viđena neizvesna borba za važne bodove protiv solidnog sastava gostiju sa Bubnja.

Lider se u Loznici revanširao Lajkovčanima za jedini dosadašnji poraz u prvenstvu Srpske lige Zapad. I rezultat je bio identičan 1:0 (0:0), a strelac je bio kapiten Maksimović. Loznica je već posle jesenjeg dela bila viđena kao novi član Prve lige Srbije. U prošlom kolu, Želja je kao domaćin igrao 0:0 sa komšijama, Šumadijom iz Aranđelovca.

„Zonaši“ dva puta po 0:0

U 20. kolu Zonske lige Drina, takođe danas, Radnički sa Petog puka osvojio je bod igrajući 0:0 u Sevojnu. Istim rezultatom završena je i utakmica u Mionici, Ribnica – Jedinstvo (Vladimirci), u kojoj su obe ekipe imale prilika za pobedu. U komšijskom derbiju prošlog kola, OFK Osečina je pobedila Ribnicu sa 2:0, golovima Petrovića i Pavlovića.

Brezovica je ovoga puta bila slobodna jer je šabački Borac napustio takmičenje. OFK Osečina sutra gostuje u Krupnju, dok Zadrugar u Lajkovcu dočekuje Zlatibor iz Čajetine, što mu, u slučaju pobede, omogućuje da se vodećem FAP-u približi na samo dva boda posle današnjeg poraza od Sloge iz Bajine Bašte. U prošlom kolu, u komšijskom derbiju, Brezovica i Zadrugar su podelili bodove igrajući 0:0.

Kalendarom takmičenja predviđeno je da se 21. kolo Srpske lige Zapad i Zonske lige Drina igra već u sredu, 22. aprila. Budućnost-Krušik gostuje u Sm. Palanci, Jedinstvo igra u Požegi, a Železničar sa Jošanicom u Novom Pazaru.

Kod „zonaša“, Zadrugar dočekuje Sevojno, OFK Osečina tim Sloge iz Sjenice, a Brezovica ekipu FAP-a. Valjevski Radnički gostuje Zlataru u Novoj Varoši, a Ribnica ide Polimlju u Prijepolje.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 6 sati 20 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 23 sati 24 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara