Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.05.2015, 18:36

Valjevci se revaširali Zviždu

č: | fb:

Pobedom od 3:0 u današnjem susretu 23. kola Srpske lige Zapad valjevski fudbaleri su se revaširali Zviždu u Kučevu za prošlojesenji poraz na stadionu „Krušika“, koji je bio početak krize rezultata ambicioznog sastava, koji je tada predvodio Slaviša Božičić, a sada je trener Dejan Nikolić.

Sva tri gola pala su u prvih 45 minuta. Strelci su bili Ivan Gentić i Stefan Ilić (dva puta). „Na vreme smo dali golove, domaći potom nisu stvorili ni jednu priliku, a mi smo utakmicu rutinski priveli kraju kako se to radu u sličnim situacijama“, rekao je Kolubarskim.rs, u telefonskom razgovoru posle utakmice, trener valjevskih fudbalera Nikolić.

VTV nije prenosio utakmicu zbgo toga što u Kučevu, srcu Stiške doline kod Požarevca, nema interneta (ili je tu najlošija VIP mreža, koju VTV koristi)!

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – A. Ilić, Gentić, Stevanović. Đermanović – Jevtić, Milinković, Čočović – S. Ilić, Stjelja – Milošević. Zbog kartona su izostali Rašević i Đorđević, a zbog povrede Kosić.

Lajkovčani su doneli sva tri boda iz Kragujevca, gde su domaću Šumadiju pobedili sa 2:1. Golove za Želju postigli su Cvetković i Simić za prvih 36. minuta igre, a odbrana je, predvođena golmanom Jovanovićem, uspela da sačuva pobedu. Železničar je prethodno pobedio Bane iz Raške sa 4:0 i pokazao da se vratio u jesenju formu, pa sada sigurno drži drugo mesto iza odavno nedostižne Loznice. Lajkovčani su, u polufinalu Kupa na području Kolubarskog okruga, savladali mioničku Ribnicu sa 1:0 golom Sofronića. U finalu, 13. maja, igraju Budućnost-Krušik i Železničar. Valjevci su na penale, kao i protiv Radničkog sa Petog puka u finalu Kupa na području OFS Valjevo, sa 5:3 (1:1) pobedili ubsko Jedinstvo.

Kad ni penal nije gol onda se teško može računati na osvajanje tri boda, posebno u gostima. Jedinstvo je igralo 0:0 sa Jasenicom u Smederevskoj Palaci, a jedanaesterac nije realizovao iskusni Boban Stojanović u 18. minutu. Pre, a naročito posle toga, Ubljani su promašili nekoliko izglednih prilika za gol. „Isticali“ su se redom, sa Rankovićem na čelu. Treneri obično kažu kako je dobro kada se šanse stvaraju, ali ovolika neefikasnost Jedinstva zaista brine!

Vodi Loznica, ispred Železničara, Budućnost-Krušika, Jedinstva, Sloge, Smedereva i Poleta. U 24. kolu, Valjevci dočekuju Rudar iz Kostolca (potom i Loznicu), Želja igra derbi sa Slogom (Požega), dok Jedinstvo dočekuje Karađorđa iz Topole.

Remi u derbiju „zonaša“

Današnji derbi susret 23. kola Zonske lige Drina, Zadrugar-FAP u Lajkovcu, doneo je dobar fudbal i nerešen ishod 1:1. Strelac za Lajkovčane bio je Jerinić. Tim iz Priboja na Limu sačuvao je vodeću poziciju na tabeli. .

U komšijskom derbiju, Brezovica-Ribnica bilo je 0:1. Strelac za Mioničane ponovo Vićentije Simović, sin Milana Simovića Palente, nekadašnjeg fudbalera Ribnice, odnosno Budućnosti i Bačke (BP) iz drugoligaških dana u SFRJ. U prošlom kolu, Ribnica je dobila Slogu (BB) sa 2:1 i smenila im trenera Duška Prijića, dok je Bezovica posle 3:1 donela bodove sa gostovanja Radničkom u Klupcima, kod Loznice.

Radnički sa Petog puka je, golom Gošića u 36. minutu, savladao Jedinstvo u Vladimircima i nastavio seriju uspešnih igara u nastavku prvenstva. OFK Osečina je golovima Mladenovića i Tarbuka pobedila Zlatar iz Nove Varoši sa 2:1.

Valjevci i Osečanci su u gornjem delu tabele. Zadrugar konkuriše za titulu, Ribnica i Brezovica se bore za opstanak. U 24. kolu, Radnički dočekuje Polimlje iz Prijepolja, a Ribnica tim Zlatibora iz Čajetine. Zadrugar gostuje radničkom u Klupcima, a OFK Osečina u Sevojnu.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 11 sati 36 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 4 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara