Gol Raševića za izjednačenje 1: (foto: Đorđe Đoković)
Gol Raševića za izjednačenje 1: (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2015, 18:37

Het trik Raševića

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik pobedio je danas, u 24. kolu Srpske lige Zapad, Rudar iz Kostolca sa 3:1 (2:1), a sva tri gola (het trik) postigao je kapiten Miloš Rašević. Imali su domaći fudbaleri još prilika, posle dobrih akcije koje nisu realizovali, dok je gol Jovana Miloševića poništen zbog ofsajda.

Kada je, do sada tradicionalno neugodni, Rudar poveo sa 1:0 već u 8. minutu igre činilo se da će biti muka da se rezultat preokrene. Rašević je, međutim, izjednačio već u 18. minutu, a u 35. je promašio čist „zicer“ jer je golman gostiju Langura izašao kao pobednik iz situacije „jedan na jedan“,

Dva minuta docnije, Rašević i Čočović proigrali su Miloševića, koji je oboren u kaznenom prostoru, pa je sudija Ostraćanin iz Kraljeva pokazao na „belu tačku“. Rašević je bio siguran sa „bele tačke“ iako se Langura bacio na pravu stranu. Konačan rezultat od 3:1, kapiten Budućnost-Krušika, koji se vratio u formu posle povrede i pauze zbog parnih kartona, postavio je u 81. minutu sjajnim šutem sa oko 18 metara!

Gol Raševića iz penala za 2:1

Gol Raševića iz penala za 2:1 (Foto: Đorđe Đoković)

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – Milinković, Čočović (Jevtić), Rašević, Stjelja (Kosić) – Milinković (Baljak), St. Ilić.

U sredu, Valjevci igraju Kup utakmicu sa Loznicom, a potom u subotu, takođe kao domaćini, lidera srpskoligaškog Zapada dočekuju i u prvenstvenom susretu.

Ubljani su opet igrali samo 1:1 iako su, kao domaćini, protiv Karađorđa imali 1:0 posle prvih 45 minuta golom Jovanovića. Gosti iz Topole su u nastavku izjednačili preko Ljujića, a Jedinstvo je sada treće mesto na tabeli definitivno prepustilo Valjevcima. Drugoplasirani Železničar sutra (16.30) u Lajkovcu dolekuje vrlo dobru ekipu Sloge, koju je jesenas pobedio u Požegi i započeo put u vrh tabele.

U 25. kolu, igra se derbi Budućnost-Krušik – Loznica. Jedinstvo gostuje u Kučevu, a Železničar u Ljubiću, kod Čačka.

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Mršav bilans „zonaša“

U Zonskoj ligi Drina tri ekipe Kolubarskog okruga, koje su igrale danas, osvojile su samo jedan bod! Radnički je na Petom puku iščupao 1:1 (0:0) protiv Polimlja iz Prijepolja. Gosti su u 69. minutu poveli golom Tomaševića, a bod je pogotkom u 86. minutu igre spasao V. Đukić.

Ribnica je kao domaćin u važnoj utakmici poražena od Zlatibora iz Čajetine rezultatom 0:1 (0:0) golom primljenim desetak minuta pre kraja. OFK Osečina je, bez nekoliko povređenih i kažnjenih igrača, izgubila 0:2 (0:1) na gostovanju u Sevojnu. Sutra (16.30) igraju Radnički-Zadrugar (Lajkovac) u Klupcima, kod Loznice, odnosno Rađevac-Brezovica u Krupnju.

U 25. kolu, derbi je Zadrugar-Ribnica, dok Brezovica dočekuje Slogu iz Sjenice. Radnički gostuje u Bajinoj Bašti, a OFK Osečina ekipi Jedinstva u Vladimircima.

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 17 sati 18 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 15 sati 14 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara