Budućnost-Krušik-Mačva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik-Mačva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
14.11.2015, 15:05

Valjevci drugi, poraz Ubljana

č: | fb:

U pretposlednjem kolu jesenjeg dela Srpske lige Zapad, Valjevci su danas pobedili Slogu iz Požege, Ubljani su poraženi u Smederevu, a Lajkovčani sutra (13.00) dočekuju Jdinstvo iz Krčagova, kod Užica.

Budućnost-Krušik je uverljivije no što to rezultat 2:1 (1:0) pokazuje savladala Požežane, koji su prvi put na gol Vojisavljevića šutirali posle isteka 90 regularnih minuta! Vođstvo je doneo agilni Sofronić, u 4. minutu, udarcem glavom posle kornera Sevića – Rumenić je ostao na liniji, a Sofronić je utrčao u „peterac“ i „poklonio se za – dobar dan, tugo“!

Pobedu je obezbedio Popović u 61. minutu – dubinski pas Sevića primio je na grudi i rutinski savladao golmana gostiju. Ovo mu je šesti gol za Valjevce u ovom prvenstvu. On se prethodno obrukao u 35. minutu, kada je glavom promašio gol iz „peterca“ posle idealnog centaršuta Sofronića sa leve strane. Domaći su imali izglednu priliku u 65. minutu – Prokić je odlično „izbacio“ Kosića ali je golman Rumenić bio brži i otklonio opasnost istrčavanjem do ivice kaznenog prostora.

A onda, u 94. minutu, Đorđević korektno uklizava Plaziniću, sudija Njegoš Tubić pokazuje na „belu tačku“, a iskusni „špic“ Požežena vara Vojisavljevića i „šalje ga po burek“. Potom, u 96. minutu, autrihter Živković, takođe iz Kragujvca, „drema“ pušta očigledan ofsajd Leposavića, koji, srećom po Valjevce, loptu šalje iznad prečke.

Trener Srđan Bajić je izmenama Popović – I. Tomić i Kosić – U. Tomić prekomponovaoa formaciju, pa se mlađi Tomić našao u veznom redu, stariji Tomić i Milovanović su zauzeli bokove napada, dok je Sofronić prekomandovan u „špic“. Andrić je uveden da bi debitovao, kao i Milivojević prošle subore u Krčagovu. Obojica su iz valjevske Škole fudbala – Milivojević iz Budućnosti, Andrić iz Krušika.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, Đermanović, Sević – Milinković, Prokić, Milovanović (Andrić) . Kosić (U. Tomić), Sofronić – Popović )I. Tomić).

Ovom pobedom, Valjevci su sa 28 bodova izbili na drugo mesto, posle današnjeg poraza Mačve u Aranđelovcu (1:3), dok Smederevo sa 33 boda vodi na tabeli. Smederevci su danas pobedili ubsko Jedinstvo sa 2:0 (1:0) uz, kažu, korektno suđenje Ilića iz Kragujevca.

U poslednjem, 15. kolu, iduće subote, Budućnost-Krušik igra protiv Karađorđa u Topoli, Lajkovčani putuju u Požegu, a Ubljani dočekuju FAP iz Priboja.

Ljižanima bod u Bajinoj Bašti

Spartak je danas igrao 0:0 sa čvrstom Slogom u Bajinoj Bašti. Kako saznajemo, Ljižani su se branili ali su u prvom poluvremenu imali dva „zicera“, koje Bojović nije iskoristio. Brezovica je, na gostovanju u Arilju, poražena rezultatom 1:2 od novajlije Budućnosti.

Sutra (13.00), u Zonskoj ligi Drina, Ribnica u Mionici dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca, Zadrugar gostuje u Prijepolju, valjevski Radnički u Sjenici, a OFK Osečina igra u Novoj Varoši.

U pretposlednjem, 15. kolu, narednog vikenda, derbi se igra na Petom puku između Radničkog i vodećeg Zlatibora iz Čajetine. Komšijski derbi je u Osečini, gde gostuje Ribnica, a Spartak igra sa Zlatarom na Ćućinu. Brezovica dočekuje Slogu (BB), a Zadrugar tim sjeničke Sloge.

 

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 sati 19 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...