Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2015, 15:14

Poraz Valjevaca u Topoli

č: | fb:

U poslednjem kolu jesenjeg dela Srpske lige Zapad, Valjevci su poraženi u Topoli, Ubljani su slavili protiv FAP-a, dok su Lajkovčani, posle prošlonedeljnog remija sa Jedinstvom iz Krčagova (0:0), doneli bod iz Požege.

Opet u prinudnom sastavu, bez Popovića i Đermanovića zbog kartona, odnosno povređenog Stevanovića, Budućnos-Krušik je u obostrano slaboj igri, na lošem terenu u Topoli, izgubila od domaćeg Karađorđa rezultatom 0:1 (0:1). Jedini gol postigao je Vukajlović iz jedanaesterca, u 27. minutu, pošto je I. Tomić, koji je nekoliko minuta pre toga zamenio povređenog Sofronića, nespretno zakačio loptu rukom u svom kazenom prostoru.

Tomić je eventualno mogao da poravna rezultat u nastavku susreta ali je njegov šut otišao pored gola Đorđevića. Ni Karađorđe, koji u ovoj sezoni igra bolje no u prošloj, kada je jedva obezbedio opstanak, nije bio preterano ambiciozan, a u njihovoj igri sve se vrtelo oko Milosavljevića.

Rani izlazak Sofronića poremetio je koncepciju igre Valjevaca, pa je trener Bajić docnije dodatno „mešao karte“, te je kapiten Rašević zavšio u špicu napada, ali ni to nije donelo rezultat. Posle svega, dobro je da je polusezona završena. Valja se presabrati i videti kako dalje. Ostaje li Bajić na kormilu jer je sa njim dogovorena saradnja od kraja ovog dela prvenstva posle odlaska Dejana Nikolića u Lazarevac. Potom, šta je sa Čočovićem, koji je potreban ekipi, odnosno da li će Sević u OFK Beograd, kako se priča, te da li Milovanović i I. Tomić dižu sidro navodno nezadovoljni statusom pošto su izgubili mesta u startnoj postavi. Takođe, ima li šansi da se vrati Stefan Ilić, možda i Filip Rajevac, te ko su novi „bonus“ igrači.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Gentić, A. Ilić, Sević – Milinković, Prokić, Rašević – Kosić (Kojić), Milovanović – Sofronić (I. Tomić).

Ubljani su pod Šepkovcem konačno uknjižili sva tri boda, protiv FAP-a iz Priboja (2:1), Strelac oba gola za Jedinstvo bio je iskusni Boban Stojanović, dok je gol za goste postigao Vilaret. Lajkovčani su sa Slogom u Požegi igrali 1:1 – gol za Železničar postigao je Ristić, dok je strelac za domaće bio Plazinić iz jedanaesterca.

U derbiju jeseni, Mačva je danas u Šapcu pobedila Smederevo sa 1:0 i trku za prvo mesto učinila zanimljivom i na proleće. Smederevci su jesenji prvaci sa 33 boda, Šapčani su drugi sa 30, a Valjevci treći sa 28 bodova. Po 24 boda imaju Šumadija (Aranđelovac) i Železničar, dok je Karađorđe osvojio 23, a Mokra Gora 21 bod.  Ubljani su 13. sa 15 bodova i nalaze se u „opasnoj zoni“, a nekoliko ekipa odmaklo im je tri boda.

Remi na Petom puku

Derbi „zonaša“ na Petom puku, Radnički – Zlatibor završen je 1:1. Lidert iz Čajetine poveo je u 3. minutu golom Hamzića, a bod domaćima doneo je Višnjić u 16. minutu, udarcem direktno iz kornera!

Na Ćućinu, Ljižani su savladali Zlatar iz Nove Varoši sa 2:1, a dvostruki strelac bio je Bojović. Ostali klubovi Zonske lige Drina iz Kolubarskog okruga svoje utakmice 15, poslednjeg kola jeseni, igraju sutra. Komšijski derbi je utakmica OFK Osečina-Ribnica, Brezovica dočkuje Slogu iz Bajine Bašte, dok Zadrugar u Lajkovcu igra sa Slogom iz Sjenice.

Zlatiborci su odavno jesenji prvaci, Radnički je od klubova iz Kolubarskog okruga najbolje plasiran, potom slede Zadrugar, Spartak i OFK Osečina, dok se za opstanak i u ovoj sezoni bore mionička Ribnica i Brezovica.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 10 sati 36 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 15 sati 46 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara