Dan više za odbojku na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Dan više za odbojku na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
29.02.2016, 15:40

„Dan više za odbojku“

č: | fb:

Grad Valjevo i ostale opštine Kolubarskog okruga – Ljig, Lajkovac, Ub, Osečina i Mionica učestvovale su u akciji Odbojkaškog saveza Srbije „Dan više za odbojku“. Kako je najavljeno, na 39 lokacija učestvuje preko 90 ekipa.

U Valjevu se igra na imroizovanom terenu na Gradskom trgu, kao i u Hali sportova, dvorani na Studentu, u Medicinskoj i Ekonomskoj školi, OŠ „Sestre Ilić“... Učestvuju klubovi, koji se takmiče u ligama OSS svih uzrasta, ali i građani rekreativci. Igra se po jedan set do 29 poena, što je simbolika današnjeg, 29. februara.

Utisak je da je odziv učesnika, a posebno gledalaca, mogao biti i veći s obzirom na popularnost odbojkaškog sporta u Srbiji, pa i u Kolubarskom okrugu, koji ima dve superligaške ekipe (Spartak iz Ljiga i ŽOK Železničar iz Lajkovca), dve prvoligaške ekipe (VA 014 i ŽOK Valjevo), tri ekipe u Srpskoj ligi Centar (ŽOK Ub, ŽOK Spartak iz Ljiga i ŽOK Srbijanka 014 iz Valjeva), te mioničku ŽOK Ribnica i ŽOK Osečina u Drugoj srpskoj ligi (Međuregionalna liga Šabac – Valjevo).

Prema podacima OSS, učešće u današnjoj akciji prijavilo je oko 150 gradova i opština u Srbiji.

Dan više za odbojku na Gradskom trgu

Dan više za odbojku na Gradskom trgu (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 2 sati 20 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...