Početak radova Divčibare-Krčmar (foto: www.valjevo.rs)
Početak radova Divčibare-Krčmar (foto: www.valjevo.rs)
26.05.2021, 12:09

Počeli radovi na putu Krčmar-Divčibare

č: | fb:

Početak radova na izgradnji puta Krčmar-Divčibare bilo je još jedno pitanje i još jedno pisanje Kolubarskih.rs koja su podstakla predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni svoje obećanje, što nas i te kako raduje. Podsećamo, predsednik je u Divcima prilikom obilaska radova na brzoj saobračajnici rekao da ga našim pitanjima o neispunjenim obećanjima, uvek "podstaknemo da radi još više". 

 

Nakon pitanja, koje smo pre 15 dana postavili JP "Putevi Srbije", o početku radova na deonici Krčmar-Divčibare i posle našeg teksta "Sve nam se čini da nas predsednik Vučić gasira", objavljenog pre dva dana, u kome smo, pored ostalog, naveli da radovi na deonici Krčmar-Divčbare još uvek nisu počeli i pored toga što je prema Vučićevoj najavi trebalo da počnu prvih dana aprila, iz PR službe Grada stiglo je obaveštenje da su radovi na deonici Krčmar-Divčibare upravo počeli.

Gradonačelnik obilazi prvi dan radova

Gradonačelnik obilazi prvi dan radova (Foto: www.valjevo.rs)

U saopšenju dostavljenom medijima, piše da su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković obišli u utorak prvi dan radova, koji su otpočeli od Divčibara posle benzinske pumpe i nastaviće se do Krčmara". Nije navedeno zbog čega radovi počinju od Divčibara, a ne od Krčmara.

 

"Asfaltiraće se 12,5 kilometara puta, a vrednost radova je 392 miliona dinara bez PDV-a. Rehabilitaciju puta finansira JP 'Putevi Srbije', a izvodi Preduzeće za puteve Valjevo. Pored asfaltiranja biće rešena i drenaža puta. Rok za završetak je 120 kalendarskih dana", navodi se u informaciji PR službe Grada.

 

Dalje piše da je "ovo važan podsticaj za razvoj turizma na Divčibarama, u koje se proteklih godina ulaže dosta novca, a vlada i veliko interesovanje investitora, koji zidaju brojne apartmane. Boljoj ponudi Divčibara doprineo je i sada već uspešan rad hotela 'Crni vrh’, u vlasništvu porodice proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića i ski staza 'Crni vrh', ali i brojni drugi sadržaji koji se nude posetiocima“.

 

Inače, mediji nisu pozvani da zajedno sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem obiđu "prvi dan radova veoma značajnih za Valjevo i Mionicu".

 

Verovatno je nepozivanje medija na "prvi dan početka radova", za koje smo i te kako zainteresovani, namera gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića da izbegne novinare i njihova "nezgodna pitanja". A možda je bila žurba da se ode na Divčibare, fotografiše pored radnika sa lopatama i pored valjka, da se pokaže, što ne bi bilo prvi pout, da nije tačno pisanje "neprijateljskih internet novina" i da se pokaže da su "počeli radovi na rekonstrukciji 12,5 kilometara puta od Krčmara do Divčibara, koje je 23. marta u Divcima, najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić".

 

Zaključujemo, važno je da se gradi i radi pa makar na to podstakla i pitanja i pisanja Kolubarskih.rs.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 18 sati 31 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara