Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
21.02.2022, 07:48

Iz Valjeva devet kandidata na listama Radikala, Ujedinjene opozicije i koalicije Nada

č: | fb:

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila šest izbornih lista za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila.

 

Potvrđene su izborne liste, na kojima je 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta, koalicije Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije Ivica Dačić – premijer Srbije, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu u Srbiji i Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju.

 

Na izbornim listama Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve i Ivica Dačić – premijer Srbije je šest kandidata iz Valjeva, i to četvoro na listi socijalista i dvoje na listi naprednjaka, takođe je šest kandidata, po tri na obe liste, iz Kolubarskog okruga, o čemu su Kolubarske.rs pisale.

 

Na izbornim listama Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije i Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju je devet kandidata iz Valjeva, dok je iz ostalih opština Kolubarskog okruga osam kandidata za poslanike u Skupštini Srbije.

 

Najviše kandidata iz Valjeva, njih četvoro, je na listi Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju. Najbolje rangiran na 42. mestu je Saša Pavlović (DSS), master hemijske tehnologije, Milan Petrović (Monarhisti), medicinski tehničar je na 61. mestu, na 88. je Marko Nikolić (DSS), diplomirani inženjer saobraćaja i na 124. mestu je Zorica Todorić (DSS), diplomirani ekonomista.

 

Iz Kolubarskog okruga je pet kandidata na izbornoj listi Nada za Srbiju. Na 50. mestu je Marijana Marijanović (DSS) sa Uba, profesor narodne odbrane, na 87. je Nadežda Milovanović (Monarhisti) iz Osečine, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, 96. je Zoran Ognjanović (DSS) iz Mionice, sudski službenik, na 117. mestu je Nikola Milosavljević (Monarhisti) iz Mionice, energetičar mreže i postrojenja i na 216. mestu je Milena Džokić (DSS) iz Ljiga, ugostiteljski radnik.

 

Na izbornoj listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije je tri kandidata iz Valjeva i dvoje iz opština Kolubarskog okruga. Najbolje rangiran kandidat iz Valjeva na 57. mestu je Branko Ivković (SSP), advokat, na 95. mestu je Zorica Đogović (DS), diplomirani ekonomista, dok je Ivan Malešević (Narodna stranka), muzičar, na 128. mestu. Pored njih na izbornoj listi Ujedinjeni za pobedu Srbije su i dva kandidata iz Lajkovca, na 116. mestu Aleksandar Marković (Narodna stanka), mašinski nadzornik, i Milica Kovačević (Narodna stranka), diplomirani inženjer menadžmenta.

 

Na izbornoj listi Dr Vojislav Šešelj – Srpska radiklana stranka je tri kandidata, dvoje iz Valjeva i jedan iz Mionice. Najbolje rangiran kandidat iz Kolubarskog okruga na 30. mestu je Željka Milićević, novinar iz Valjeva, na 78. mestu je advokat Veran Panić iz Valjeva i na 131. mestu je Ćiro Zjačić penzioner iz Mionice.

Aktuelno