KZN u Ulici Ljube Kovačevića (11.05.) (foto: Kolubarske.rs)
KZN u Ulici Ljube Kovačevića (11.05.) (foto: Kolubarske.rs)
12.05.2022, 09:23

Epska nesposobnost valjevske vlasti se vidi i na primeru Ulice Ljube Kovačevića

č: | fb:

Krajnja neozbiljnost i neodgovornost, ali pre svega epska i široko poznata nesposobnost valjevske vlasti je to što skoro mesec dana drži stanovnike Ulice Ljube Kovačevića praktično zarobljene u ulici koju ni na koji način ne mogu koristiti, rekao je Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS-a na konferenciji za novinare.

 

On je naveo da je Ulica Ljube Kovačevića, čija je rekonstrukcija pompezno najavljena pre skoro mesec dana, najbolji pokazatelj da gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem i njegovom petorkom, i dalje tumara i dalje nije sigurna kojim pravcem bi krenula. 

Đorđe Pavlović i Bojan Bošković

Đorđe Pavlović i Bojan Bošković (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Rekonstrukcija te ulice je najavljena 13. aprila, ili samo tri dana pred održavanje ponovljenih izbora na biračkom mestu na kome glasaju građani koji žive upravo u Ulici Ljube Kovačevića. Pompezno je najavljena rekonstrukcija ulice u dužini od 340 metara, 51 priključak i zamena vodovodnih cevi. Od tada do danas, prošlo je skoro mesec dana ili 17 radnih dana. Prostom matematikom se dolazi do toga da je gradonačelnik pomogao direktoru Vodovoda radeći dnevno dva priključka ili 20 metara ulice do danas bi bila završena", rekao je Pavlović.

 

Gradonačelnika Lazara Gojkovića je obavestio, ukoliko ne zna, da su izbori završeni 3. aprila, da su ponovljeni izbori završeni 16. aprila, i pozvao ga da o tome obavesti i direktora Vodovoda Ivana Filipovića.

 

Đorđe Pavlović je skrenuo pažnju na jednu "čudnu logiku" da su, nakon što je odbornička grupa SPS-a zakazala konferenciju za novinare u Ulici Ljube Kovačevića, gradonačelnik i direktor Vodovoda ipak odlučili da izađu u susret žiteljima ove ulice i da se konačno počne sa radovima. Prema njegovim rečima zanimljivo je to što su radovi na vodovodnoj mreži kao počeli upravo u vreme i na mestu održavanja konferencije za novinare.

Radnici Vodovoda

Radnici Vodovoda (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Pozivamo građane Valjeva da nam jave gde postoji neki kvar ili o problemu koji imaju, jer očigledno da se gradska vlast seti da im izađe u susret i da nešto uradi tek onog trenutka kada SPS skrene pažnju na taj problem. Očigledno da valjevsku vlast ništa drugo ne može pokrenuti i pomeriti sa njihovih pozicija u sivoj zgradi osim naših konferencija za novinare", rekao je Pavlović.

 

On je ponovo pozvao gradsko rukovodstvo da časno podnese ostavku i da više ne bruka ni sebe ni građane Valjeva.

 

"Nakon onako neprimereno duge rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića i dodeljivanja nagrade Grada licu optuženom za teško krivično delo, mislim da ovm gradu dodatnog brukanja od strane vlasti više nije potrebno. Pozivam Lazara Gojkovića, predsednicu Skupštine grada Snežanu Rakić i ostale njihove saradnike da se povuku, da nam svima olakšaju i ostave priliku ljudima koji znaju i umeju da vode grad da to i čine u narednom periodu", predložio je Pavlović.

 

Šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada je, odgovarajući na pitanje novinara, ponovio da valjevski socijalisti nisu deo vlasti u Valjevu i da ne postoji nijedan razlog da razgovaraju, niti da sarađuju, sa političkim gubitnicima i sa ljudima koji u političkom smislu ne znaju ni gde se nalaze ni gde će završiti.

 

"Ima prostora za razgovor sa ozbiljnim i odgovornim ljudima, ali nema sa ovima koji su trenutno na vlasti", zaključio je Đorđe Pavlović naglašavajući da je "lokalna politika isključivo i jedino dvorište GrO SPS-a".

  

 

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 7 sati 39 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 11 sati 35 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 11 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas Pre 1 dan 9 sati

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara