Vrtić Bambi (foto: Kolubarske.rs)
Vrtić Bambi (foto: Kolubarske.rs)
13.12.2022, 11:16

Detalji oko radova na vrtiću Bambi biće poznati nakon potpisivanja protokola sa ambasadom SAD

č: | fb:

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) je javno upitalo gradsku vlast zbog čega je rekonstrukcija i dogradnja obdaništa "Bambi" u Naselju oslobodilaca Valjeva, o kojoj se priča još od 2015. godine, obavijena velom tajne.

 

U saopštenju za javnost, ovo udruženje navodi da je, prema nezvaničnim informacijama iz Gradske uprave, posao rekonstrukcije vrtića dobila firma sa Kosova i Metohije, a radove će finansirati ambasada Sjedinjenih američkih država.

 

S obzirom na to da se Gradska uprava nije oglasila, niti odgovorila na ova pitanja, Kolubarske.rs su potražile odgovore od nadležnih u Gradskoj upravi.

 

Rečeno nam je da rekonstrukcija i dogradnja vrtića "Bambi" nije obavijena velom tajne, ali da o tome nije javno govoreno jer još uvek nije potpisam protokol o saradnji sa ambasadom SAD o realizaciji projekta.

 

- Projekat rekonstrukcija i dogradnja vrtića "Bambi" je "prošao" kod američke ambasade, ali još uvek nemamo zvaničnu potvrdu da su nam odobrena sredstva. Čim informacija bude zvanična i potpišemo protokol o saradnji, svakako ćemo se oglasiti. Nema razloga da bilo šta krijemo, naročito zbog toga što je ova donacija vredna i značajna jer je u interesu dece i građana - kaže sagovornik Kolubarskih.rs iz Gradske uprave.

 

Na pitanje da li su tačne nezvanične informacije koje je saopštilo Udruženje građana Valjevski pokret otpora da će rekonstrukciju vrtića u valjevskom naselju raditi jedna firma sa Kosova i Metohije, čak se nezvanično pominje jedna albanska firma, naš sagovornik tvrdi da to nije tačno.

 

- Ukoliko nam sredstva budu odobrena, najverovatnije će Gradska uprava raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju i dogradnju obdaništa "Bambi", tako da nema ni govora da je već poznat izvođač radova – izričit je sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Podsetimo, još 2015. godine najavljeno je nadziđivanje objekta "Bambi", gde bi se dobio smeštajni prostor za 120 do 150 mališana. Idejni projekat rekonstrukcije obdaništa u valjevskom naselju urađen je još 2012.godine i ideja tadašnjeg rukovodstva je bila da se uprava Ustanove iz "Zvončića" u ulici Vlade Danilovića preseli u taj rekonstruisani prostor, gde bi se izgradile i sobe za osamdesetoro dece, a da se kancelarije uprave u "Zvončiću" adaptiraju u boravišni prostor. Od te ideje se odustalo, jer iziskuje velika sredstva. Zato je odlučeno da se na osnovu idejnog projekta od pre deset godina uradi glavni projekat rekonstrukcije obdaništa "Bambi", a da se novac obezbedi iz donacije

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 16 sati 39 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara