Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2015, 15:39

Ko „krčka“ krivične prijave za Karađorđevu

č: | fb:

Narodni poslanik dr Slobodan Gvozdenović, predsednik Gradskog odbora SNS u Valjevu, postavio je pitanje, ko to mesecima „krčka“ krivične prijave, koje je policija podnela protiv sedam osoba zbog navodnih zloupotreba prilikom rekonstrukcije dela Karađorđeve ulice, od Hajduk Veljkove do Ulice vojvode Mišića, kada je, po tvrdnji Gvozdenovića, pričinjena šteteta od više desetina miliona dinara. Te prijave su, prema njegovim rečima, najpre nekoliko meseci bile u Višem tužilaštvu u Valjevu, a sada se, opet nekoliko meseci bez ikakvog efekta, nalaze u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Prijave su podnete protiv bivšeg gradonačelnika Zorana Jakovljevića iz DS (2008-2012), vlasnika firme Ingrap Omni, kao i još nekoliko osoba, koje uglavnom nisu iz Valjeva, kazao je Gvozdenović. On je pohvalio policiju za „pedantan i precizan rad“, a tužioce zapitao da li se to oni, umesto posla za koji su plaćeni, bave svojim reizborom.

„Dva su pitanja – zbog čega tužioci ne postupaju u tom predmetu, odnosno ko je, i zbog čega, predmet iz Valjeva prosledio u Beograd? Da li se tu radi o stanovima, školskim drugovima, ili nečem trećem, četvrtom i petom“, poentirao je dr Gvozdenović.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

On je najavio skore lokalne izbore (u Srbiji i Valjevu) i obaćeo kako posle toga niko u javnom sektoru više neće moći da ne obavlja posao za koji je plaćen. „Ti izbori će biti vododelnica, posle njih ćemo (SNS) zaustaviti dalju stagnaciju i propadanje Valjeva“, dodao je dr Gvozdenović.

Narodni poslanik naprednjaka obećao je, posle pitanja Kolubarskih.rs, da će utvrditi ko je fizički napao novinara Aleksandra Rankovića pre skoro dve godine, pred njegovom kućom u Pop Lukinoj ulici, i naneo mu teže telesne povrede. Ranković je tada zadobio prelom čeone kosti, a policija je u službenom biltenu, koji svakog radnog dana dobijaju  gradski i čelnici pravosudnih institucija, navela kako je Ranković „pao sam u vidno alkoholisanom stanju“. Iza toga postupka pred pravosudnim organima nije bilo ni posle privatne krivične prijave protiv NN lica za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život.

Dr Gvozdenović je danas Rankovića predstavio kao novog šefa Info tima Gradskog odbora SNS, koga je „lično“ postavio (umesto Jelene Nikolić Lekić).

 

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 35 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...